banner564

Ekonomi hızla büyüyor

Amerikan iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yatırım çağrısında bulundu

Ekonomi hızla büyüyor
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington’da Andrew Mellon Auditorium’da düzenlenen DEİK-Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yemeğinde, Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. 
Türkiye'nin hızlı büyüyen ve öncelikli pazar diye tanımlanan bir ülke olduğunu anlatan Erdogan, Amerikalı işadamlarını Türkiye’de yatırım yapmaya çağırdı.
“Sevgili dostum Barak’ diyerek söz ettiği ABD Başkanı Barack Obama ve ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker’e, Türkiye'deki fırsatları anlattığını belirten Erdoğan, “Hükümetimiz de bu konuda çok ciddi gayret gösteriyor. Ancak Amerikalı yatırımcıların Türkiye'ye bakışlarında biraz ürkek davrandıklarını görüyorum. Sizlerden, Türkiye'nin sunduğu avantajları öncelikle kendi ekonomik menfaatleriniz açısından doğru şekilde değerlendirmelerinizi bekliyorum. Bugüne kadar ülkemize yatırım yapıp da pişman olan, hukuka aykırı uygulamalara maruz kalan, kazandığı parayı istediği gibi tasarruf etmekte zorlanan hiçbir iş adamı yoktur veyahut parası Türkiye'de kalan yoktur. Ama dünyanın değişik yerlerinde parasını hala yatırım yaptığı ülkeden çekemeyen çok iş adamlarını biliyorum” diye konuştu.

Erdoğan ile Biden görüştü
Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile kaldığı otelde görüştü.
Erdoğan - Biden görüşmesi toplam 1 saat 20 dakika sürdü ve ikili ilişkiler, Suriye, Irak, IŞİD ve terör konuları ele alındı. Görüşmelerin 1 saati heyetler arası olarak sürdükten sonra, Erdoğan ve Biden 20 dakika da baş başa görüşme yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473