banner564

‘İkisi farklı’

Ban’ın yeni sözcüsü, Kıbrıs’ı Batı Sahra’ya benzeten Rum gazeteciye tepki gösterdi

 ‘İkisi farklı’
banner598
Birleşmiş Milletler (BM ) Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Sözcüsü Stephane Dujarric Batı Sahra’daki müzakereler ile Kıbrıs’ta yürütülmekte olan çözüm müzakerelerinin birbirinden farklı olduğuna dikkat çekerek Rum gazetecinin ilgili sorusuna karşın, “işgal” kelimesini kullanmadığı bildirildi.
   Fileleftheros “New York… BM İşgale İşgal Demiyor… Batı Sahra Başka Kıbrıs Başka” başlıklı haberinde  “BM Genel Sekreteri’nin Sözcüsü Stephane Dujarric Kıbrıs’ta işgale işgal demeyi reddetti” vurgusunu yaptı.
   Gazete Dujarric’in BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Temsilcisi ve BM Barış Gücü misyon şefliğine Lisa Buttenheim yerine Kanadalı Elizabeth Spehar’ın atama kararını dün resmen açıkladığını, bu sırada bir gazetecinin Batı Sahra ile Kıbrıs arasında paralellik kuran sorusuna muhatap olduğunu yazdı.
   Habere göre, Dujarric “Genel Sekreter Ban Batı Sahra’da olduğu gibi Kıbrıs için de ‘işgal’ ifadesini kullanmak niyetinde mi?” sorusuna “Kıbrıs Adası’ndaki durum herkesin malumudur. Genel    Sekreter’in, Özel Danışmanı Espen Barth Eide aracılığıyla harcadığı çabalar, iki taraf arasındaki müzakereler iyi devam ediyor” cevabını verdi.
   Gazetecinin “aynı şeyin Batı Sahra’da da olduğunu” söyleyerek üstelemesi üzerine Dujarric “Batı Sahra’daki ve Kıbrıs’taki taraflar arasındaki müzakereler için aynı ifadeleri kullanmayacağım. Farklı şeylerdir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473