banner564

Tatbikat başladı

Senaryo dahilinde deprem oldu ardından Başbakanlık Kriz Yönetim Komitesi toplandı

Tatbikat başladı
banner598
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın dün başlayan “Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı” bugün de ülke genelinde icra edilecek.
Tatbikatın dünkü bölümünde senaryo gereği saat 10.07’de deprem oldu ve sonrasında oluşturulan Kriz Yönetim Komitesi sivil halkı bilgilendirici, panik ve kargaşayı yatıştırıcı bildiri yayımladı.
Tatbikat senaryosu gereği oluşturulan “Başbakanlık Kriz Yönetim Komitesi” toplantısına Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu başkanlık ederken; toplantıya, bakanlık, kaymakamlık, polis, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, hastane, Orman Dairesi Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Lefkoşa Türk Belediye Başkanlığı ile çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
Daha sonra deprem senaryosu üzerinden Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’ta ara durumlar icra edilmeye başlandı.
Depremin etkisinin en fazla olduğu Gazimağusa’da, ana deprem ve sonrasında yaşanabilecek artçı depremlerden etkilenebilecek sivil halkın ihtiyaçları karşılamak, yaşanması muhtemel olaylara müdahale etmek amacıyla Palm Beach bölgesinde Mobil Kriz Yönetim Merkezi ile Mobil Çadır Kent kuruldu, saat 12.00’de 1001Airport Mall’da patlama senaryosu hayata geçirildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473