banner564

Başka Aylanlar ölmeyecek

“AB 3 milyarın üzerine, bir 3 milyar daha 2018 yılına kadar vermeyi taahhüt etti” diyen Davutoğlu, ilk paketin uygulamalarının başlayacağını belirtti

Başka Aylanlar ölmeyecek
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye Yolunda" programında konuştu. Taşeron işçiler, vizesiz Avrupa, mülteci sorunu ve terör ile mücadele vurgusu yapan Davutoğlu, "Bütün taşeron işçilerimizi ve ailelerini memnun edecek şekilde inşallah noktalayacağız. Avrupa'ya geçme arzusu, ihtirasıyla, can kaybı olmayacak uygulama 4 Nisan'dan itibaren başlayacak. Ege Denizi'nde yeni Aylan bebeklerinin cesetlerini görmemek için önemli bir mutabakata ulaştık. Avrupa Birliği taahhüt etmiş olduğu 3 milyarın üzerine, bir 3 milyar daha 2018 yılına kadar vermeyi taahhüt etti. İlk 3 milyarlık paketin de uygulamalarını inşallah önümüzdeki günlerde, 16 Nisan'da Kilis'te başlatmayı planlıyoruz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye Yolunda" programında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vedi: "Değerli vatandaşlarım, sevgili gençler, muhterem büyüklerim, hanımefendiler, beyefendiler; hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Bir kez daha huzurunuzdayım, yeni Türkiye yolunda sizlerle sohbet etmek üzere ekranlarınızın başında, ama sizin hemen yanınızda hissediyorum kendimi. Bir aradayız muhasebe etme vaktidir, konuşmak, sohbet etmek, hasbihal etme vaktidir. Hatırlayacaksınız, 1 Kasım'dan sonra hepinizin huzuruna çıkmış Türkiye ile ilgili vizyonumu paylaşmış, eylem planımızın ana hatlarını gündeme getirmiştim. Şimdi nevruzu kutladık, nevruzla birlikte yeni bir baharın eşiğindeyiz. Bu eylem planımızda nereye geldiğimizi, Türkiye'nin yeni Türkiye'nin baharında neleri hayal ettiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

“İşte karnemle birlikte yanınızdayım” 
1 Kasım'dan sonra Hükümeti kurmamızı müteakip, 20 Aralık'ta bütün milletimin huzuruna çıktım. Arkadaşlarımla birlikte, seçim öncesinde verdiğimiz vaatleri tek tek sıraladım ve sonra dönüp sizlere hepinize tek tek ve topluca milletimize net bir taahhütte bulundum ve dedim ki, üç ay içinde vaatlerimizin tümünü yerine getireceğiz. Bazıları bunu çok iddialı buldu, bazıları Türkiye terörle mücadele ederken bunları yapamaz dedi. Bazıları Türkiye'nin bütçe imkânlarıyla bütün bu vaatleri bu kadar kısa sürede yerine getirmek imkânsız dedi. O bazıları var ya işte sizin, bizim zihnimize şüphe düşürmek isteyen o bazıları var ya bu milletin gücünü, kudretini, muhabbetini bilmiyor, o bazıları var ya bizim milletimize hizmet etme azmimizi bilmiyor. Bakın işte huzurunuzdayım, hani hocalığımdan da kaynaklanan bir misalle anlatayım. Üç aylık bir dönem sonrasında işte karnemle birlikte yanınızdayım. 20 Aralık'ta 3 aylık hedeflerimizi, 6 aylık hedeflerimizi, 1 yıllık, 4 yıllık hedeflerimizi sıralamıştım, şimdi gelin hep beraber bakalım. Ama önce şunu söyleyeyim: Allah'ın izniyle, sizlerin yardımıyla, duasıyla biz 3 ayda vaatlerimizin yüzde 100'ünü yerine getirmenin huzuru içinde sizlerle birlikteyiz.”

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474