banner564

G7 zirvesi başladı

Sanayileşmiş ülkeler grubu G7'nin devlet ve hükümet başkanları zirvesi, Münih yakınlarındaki Elmau Sarayı’nda dün başladı.

G7 zirvesi başladı
banner598
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ev sahipliği yapacağı iki günlük zirveye ABD Başkanı Barack Obama’nın da aralarında bulunduğu sanayileşmiş yedi ülkenin liderleri katılıyor.
Almanya’nın Garmisch-Partenkirchen kasabasındaki Elmau Şatosunda düzenlenen G7 zirvesi öncesi, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada ve AB liderleri bir araya geldi. G7 ve AB liderlerini, eyaletin Garmisch ve Partenkirchen şehir merkezlerinin birleştiği bölgede karşılayan Merkel, liderlerle birlikte grup fotoğrafı çektirdi.
Gelişmiş ülke liderlerinin gündeminde Yunanistan’daki ekonomik kriz, Ukrayna-Rus ilişkileri ve AB-ABD ticaret anlaşması ve iklim değişikliğinin olması bekleniyor.
G7 liderlerini protesto etmek isteyen 12 kişilik bir grup, Schloss Elmau Oteli’e giden yolda oturma eylemi yaptı. Pollisin eylemcilerle yaptığı görüşme sonrası grubun yarısı gönüllü olarak dağıldı.

Obama ve Merkel’in köy gezisi
G7 zirvesi öncesi ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Krün köyüne ziyaret gerçekleştirdi. 
İki lider, köyde yaptıkları konuşmada dostluk ve ortaklık mesajları verdi. Konuşmasına Almanca ‘Grüss Gott’ (Bavyeralı halkın selamlama kelimesi) diyerek başlayan Amerikalı Başkan Obama, devlet başkanı olarak Almanya’ya yaptığı dördüncü ziyaret olduğunu ifade etti.
Almanya ve ABD’nin tarihi ortaklığının kendisini bugün Almanya’ya getirdiğini belirten Obama, Elmau Şatosu'nda iki gün boyunca ekonomiden ticarete, Ukrayna krizinden iklim değişikliğini önlemeye kadar pek çok konuda geleceğe yön verecek kararlar alacaklarını söyledi. Obama konuşmasını ‘Vielen Dank’ (Teşekkür ederim) diyerek tamamladı. 
Almanya Başbakanı Merkel de Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinin 25. yılını kutladıklarına atıfta bulundu ve ABD’ye bu konudaki destekleri için teşekkür etti. ABD ile ortak ve dost olduklarını anlatan Merkel, ortak değerleri paylaştıklarını ve ortaklığa ihtiyaçları olduğunu belirtti. İkili daha sonra köyde vatandaşları ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473