banner564

Gözler Türkiye’de

Dünya medyası, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarındaki açıklamalarını acil kodu ile servi etti:

Gözler Türkiye’de
banner598
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Newroz kutlamalarında okunan mesajını uluslararası haber ajansları acil koduyla servis etti.
AFP, "Kürt lider Türkiye 'deki silahlı mücadeleye son verilmesi için çağrıda bulundu" başlığıyla duyurduğu haberde, Öcalan'ın şu ifadelerine yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı 40 yıldır yürütülen silahlı mücadelenin sonlandırılması için bir kongre yapılmalıdır."
Ajans, Öcalan'ın, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından okunan mesajda "Türkiye ve Kürtler arasındaki 'yeni dönemi' övdüğünü" belirtti. Reuters haber ajansı da Öcalan'ın kongre çağrısına vurgu yaparak, mesajı duyurdu.

BBC: PKK lideri Öcalan’dan ateşkes çağrısı I
İngiliz yayın kuruluşu BBC, hapisteki Abdullah Öcalan'ın "tarihi" bir açıklamayla "ateşkes" ilan ettiğini yazdı. Haberde, Öcalan'ın açıklamasının "Çatışmazlık ve PKK'lı grupların Türkiye dışına çıkarılmasını" öngördüğü belirtildi. Türkiye'nin Güneydoğusu'ndaki çatışmalarda son 30 yıl içerisinde 40 bin kişinin öldüğü vurgulanarak, daha öncede defalarca "ateşkes" ilan edildiği ancak her defasında başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.

GUARDIAN: Öcalan, ateşkes ilan etti 
İngilizlerin saygın gazetelerinden Guardian, Öcalan'ın açıklamasını "Öcalan ateşkes ilan etti" başlığıyla verdi. Haberde, Kürt ayrılıkçıların son 30 yılın en kritik adımını bugün atarak "ateşkes" ilan ettiği belirtildi.
REUTERS: Öcalan’dan çekilin çağrısı
Uluslararası haber ajansı Reuters, Abdullah Öcalan'ın açıklamasını "flaş" olarak abonelerine duyurdu. Reuters, hapisteki Öcalan'ın, "PKK'lılardan Türkiye'den çekilmeleri"ni istediği belirtildi. Kürt politikacılar tarafından okunan Öcalan'ın açıklamasında, "silahların susması ve siyasetin ön plana çıkması" çağrısı yaptığı vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474