banner564

İşbirliği şart

Çipras, mültecilerin Türkiye’de misafir edilmelerini ve ardından da Avrupa ülkelerine dağıtılmalarını istedi

İşbirliği şart
banner598
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Yunanistan’a gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret çerçevesinde Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
AP Başkanı Schulz, mülteci ve göçmenlik krizi gündemiyle Atina'da temaslarda bulunuyor. Atina havaalanında dün sabah 30 kişiden oluşan 6 mülteci ailenin Lüksemburg’a gönderilmesi törenine katılan Schulz, ardından Başbakan Aleksis Çipras ile görüştü. 
Daha sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Çipras, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile işbirliği yaparak mültecilerin bu ülkede misafir edilmelerini ve ardından da AB ülkelerine dağıtılmalarını istedi. Çipras, bu konunun Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında Türk yetkililer ile ele alınacağını söyledi. 
Yunan başbakan, 12 Kasım'da yapılacak AB zirvesinde Türkiye ile işbirliğine olan ihtiyacın bir kez daha ele alınacağını söyledi. 
Çipras, AB bakımından mülteci krizinin daha hızlı hareket edilerek ele alınması gerektiğini söyledi. 
Yunanistan'ın sorumluluklarına ilişkin Çipras, 4 'hotspot' mülteci misafirhanesinin tamamlanmak üzere olduğunu, Midilli'de hazırlananın kısa sürede açılacağını söyledi. Çipras, bu konuda Avrupa'nın Yunanistan'ı "ciddi destek" vermesi gerektiğini vurguladı. 

Schulz: Yunanistan'a destek olunmalı
Öte yandan Schulz ise Yunanistan'ın karşı karşıya bulunduğu mülteci akınının dramatik olduğunu, Yunanistan'ın ekonomik, personel ve altyapı olarak desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 
Çipras ve Schulz, bugün Atina'da misafir edilen mültecilerin bulunduğu Olimpiyat spor salonunu ziyaret etti. İki lider, bugün de birlikte Midilli Adası'na giderek mültecilerin durumunu yerinde inceleyecek. 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473