banner564

“Kaybedecek vakit yok”

Muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa konusunda muhalefetten destek istedi

“Kaybedecek vakit yok”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi. Erdoğan, “Önümüzdeki dönem konuşma, tartışma dönemi değil. Açık söylüyorum. Sonuç alma dönemidir.” dedi. İlla bir isim aranıyorsa bunun adının ‘milli birlik ve kardeşlik süreci’ olduğunu ifade eden Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nden sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde farklı şehirlerden gelen muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarla görüşmesinden rahatsızlık duyanların olduğunu bildiğini ifade eden Erdoğan, muhtarla bir araya gelmeyi sürdüreceğini söyledi. Milli iradeden başka bir tasdik makamı gözetmediğini belirten Erdoğan, “Allah bizi millete hizmet yolundan ve kitabımız Kur'an’ın ifadesi ile sırat-ı müstakimden ayırmasın.” dedi. 
1 Kasım seçimini ‘tarihi bir seçim’ olarak değerlendiren Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Meclis’te temsil edilen siyasi partilerimize önümüzdeki dönemde başarılar diliyorum. 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran seçimlerinin tekrarı mahiyetinde bir erken seçimdi. Bunu defaatle ifade ettim. 7 Haziran seçimleri, Türkiye’nin uzun yıllardır alışık olmadığı bir Meclis tablosu ortaya çıkardı. Türkiye, 2002 yılı Kasım ayından beri ilk defa bir siyasi partinin tek başına hükümet kuramadığı Meclis tablosu ile karşı karşıya kaldı. 7 Haziran seçimlerin öncesinden başlayarak 1 Kasım’a kadar geçen süreçte birtakım siyasetçilerin ve partilerin ülkenin istikrar ve güven ortamını tehdit eden söylemlerini hep birlikte takip ettik. Açıkçası Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin çoğunun 7 Haziran seçimlerini doğru değerlendiremediklerini gördük. Seçim gecesi yüzde 60’lık blok hevesi ile başlayan rövanşist bir anlayışla tırmandırılan söylemler, Türkiye’yi zorlu bir imtihanla karşı karşıya bıraktı.” 


“Benim tarafım bellidir” 
“Benim batıdaki vatandaşım nasıl kardeşimse doğudaki, güneydoğudaki vatandaş da ister Kürt olsun, ister Zaza olsun o da benim kardeşim. Niye? Beni yaradan Allah onları da yarattığı için onlar benim kardeşim.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Hep ifade ettiğim gibi, benim tarafım bellidir. Bazıları diyor ki ‘tarafsız olman lazım’. Tarafsız olmak hak konusundadır. Ama ben tarafım. Kimden tarafım? Milletten tarafım, ben milletin yanındayım.” diye konuştu.


‘Kardeşlerim, hepimiz öleceğiz, unutmayın’
1 Kasım’ın demokrasinin gücünü göstermesi bakımından son derece önemli olduğunu aktaran Erdoğan, 78 milyon ile tek millet olunduğunu ifade ederek, şunları ekledi: “Kimse beni cumhurbaşkanı olduğum için sevmesin. Veya kimse birisini çok parası var diye sevmesin. Makam mevkisi için sevmesin. Kardeşlerim, hepimiz öleceğiz unutmayın. Bu kardeşiniz de ölecek. Bizi mezara gömdükleri gün kimse ‘bu cumhurbaşkanıydı’ demeyecek. Hocaefendi ‘er kişi niyetine’ diyecek. O şekilde defnedip gidecekler.”

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474