banner564

“Gelişmeleri Rumlardan öğrenmeyelim”

Milli Varoluş Konseyi, Akıncı’dan; “Halkı Kıbrıs müzakere sürecinde yaşanan gelişmeler ile ilgili daha fazla ve düzenli olarak bilgilendirmesini” istedi

“Gelişmeleri Rumlardan öğrenmeyelim”
banner598
Kıbrıs Türk Milli Varoluş Konseyi Başkanı Vedat Çelik dün düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs müzakere süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunduğu mektup hakkında bilgi verdi ve süreçle ilgili konseyin endişelerini anlattı. 
Kıbrıs Türk Milli Varoluş Konseyi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan; “halkı Kıbrıs müzakere sürecinde yaşanan gelişmeler ile ilgili daha fazla ve düzenli olarak bilgilendirmesini” istedi. 
Konsey, Rum tarafının görüşmeler konusundaki “ağır karartma ve gizlilik uygulanmasına” uymadığını, bunun da Kıbrıs Türk kamuoyunun Rum basın haberleri ile oluşmasına neden olduğuna işaret ederek, “Basınımız ve halkımız gelişmeleri Rum basınından öğrenmek durumunda kalmaktadır. Bu da iç cephemizde gereksiz tartışmalara, yanlış değerlendirmelere ve kutuplaşmaya neden olmaktadır” değerlendirmesi yaptı. 
Milli Konsey, Kıbrıs’ta bulunacak çözümün; halkı yeniden çatışmaya, ekonomik çöküntüye veya etnik çatışmalara götürmeyecek, temelleri hayaller ve ütopik düşünceler üzerine değil, Kıbrıs’ta yaşayan iki eşit halkın toplumsal gerçekleri üzerine kurulması gerektiğini vurguladı. 
Vedat Çelik, Rum ve Yunan taraflarının kamuoyu önünde “uzlaşmaz” imajını iyileştirecek ılımlı tavır sergilerken, aynı zamanda Kıbrıs Türk tarafının “vazgeçilmez kırmızıçizgilerine” yönelik çok yönlü açık bir saldırı kampanyası sürdürdüğünü kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473