banner564

İşte demokrasi

ABD Başkanı Trump Londra’da 100 bin kişi tarafından protesto edildi

İşte demokrasi
banner598

 ABD Başkanı Donald Trump’ın ve eşi Melania Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşmek üzere İngiltere’ye gitti. Trump'ın İngiltere'ye yaptığı ilk ziyaret, başkent Londra'da protesto edildi. Eylemlerde Trump'ın helikopterinin inişe geçtiğinin görülmesiyle protestocular, tel örgüye giderek, tepkilerini arttırdı. Protestoların sembolü olan "Dev Bebek Trump" balonu, Londra semalarında havalandı. Öte yandan İngiltere'yi ziyaret eden Trump'ın Brexit müzakerelerini eleştirmesi ve "Boris Johnson harika bir başbakan olur" açıklaması ülkeyi karıştırdı. Trump'a cevap veren İngiliz Bakan Sam Gyimah, "Terbiyeniz nerede, Sayın Başkan?" mesajını Twitter hesabında paylaştı.

Ziyareti olaylı geçti
ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ve İskoçya’yı kapsayan 4 günlük ziyareti için Brüksel’den ayrılarak İngiltere’ye gitti. Trump, temasları kapsamında İngiltere Başbakanı Theresa May ve Kraliçe 2. Elizabeth ile bir araya geldi. Trump'ın İngiltere'yi ziyareti, başkent Londra'da protesto edildi. İngiltere'deki savaş karşıtı grup "Savaşı Durdurun Koalisyonu (Stop the War Coalition)" tarafından organize edilen gösteri kapsamında Londra'daki katılımcılar iş çıkışında Trump'ın geceyi geçireceği ABD'nin Londra Büyükelçiliği rezidansı önünde toplandı. "Trump'a karşı hep birlikte, o gelirken gürültü yapalım" başlıklı gösteride katılımcılar ellerinde "Trump, burada istenmiyorsun", "Trump buradan defol ve evine git" ve "Trump ile Muhafazakarlara (iktidar partisi) karşı yürüyün", "Özel ilişki mi? Sadece 'hayır' deyin" yazılı pankartlar tutarken, "Açık ve bağırarak söyleyin, Trump burada istenmiyor" ile "Trump evine dön" şeklinde sloganlar attı.

Trump: Neden burada kalayım ki?
Protestoların sembolü olan "Dev Bebek Trump" balonu, Londra semalarında havalandı. 6 metre yüksekliğindeki balon, sarı saçları, altında çocuk bezi ve elinden düşürmediği cep telefonuyla, Trump'ı mızmızlanan bir bebek olarak tasvir ediyor. 
Trump ise gösterileri İngiliz The Sun gazetesine verdiği röportajda eleştirdi.
"Eskiden Londra'yı bir kent olarak severdim. Uzun zamandır gelmemiştim. Ama eğer hoş karşılanmadığımı hissediyorsam neden burada kalayım ki?" dedi.
Trump'ın turu İngiltere ve İskoçya'yı kapsıyor.
Ziyareti boyunca farklı noktalarda geniş katılımlı protesto gösterileri düzenlenmesi bekleniyor.

Kriz çıkardı
Öte yandan İngiltere'yi ziyaret eden Trump'ın Brexit müzakerelerini eleştirmesi ve "Boris Johnson harika bir başbakan olur" açıklaması ülkeyi karıştırdı. Trump'a cevap veren İngiliz Bakan Sam Gyimah, "Terbiyeniz nerede, Sayın Başkan?" mesajını Twitter hesabında paylaştı.
ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May'e İngiltere'nin AB'den ayrılma (Brexit) müzakereleri konusunda verdiği tavsiyelerin dinlenmediğini söyledi.
İngiliz The Sun gazetesine konuşan Trump, May’in Brexit müzakerelerine ilişkin açıkladığı yeni yaklaşımı eleştirerek, “Eğer böyle bir anlaşmaya varırlarsa, bizim muhatabımız İngiltere değil, AB olacak. Bu da muhtemelen İngiltere’nin ABD ile yapabileceği herhangi bir ticaret anlaşmasını öldürecek. AB ile yeterince güçlük yaşıyoruz zaten” diye konuştu. 
“Ben müzakereyi çok daha farklı yapardım.” ifadesini kullanan Trump, bunu May’e söylediğini kaydetti. Trump, "Ancak benimle aynı görüşte değil ve dinlemedi. Farklı bir yol izledi. Tam tersini yaptı. Olabilir. En iyi bildiği yoldan müzakere etmeli. Fakat şu an olup bitenler çok kötü.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2018, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474