banner564

Kırım’da Rusya sesleri

Tatarlar ile Rus yanlısı çok sayıda kişinin önünde yan yana eylem yaptığı parlamento, 50'ye yakın silahlı kişi tarafından işgal edildi

Kırım’da Rusya sesleri
banner598

kişiler tarafından işgal edilmesinden sonra halkın zarar görmemesi için parlamento binasının bulunduğu semtin emniyet güçlerince kuşatıldığını belirtti.

Avakov, parlamentonun işgal edilmesinin ardından bölgedeki emniyet birimlerinin alarm durumuna geçirildiğini ve sivillerin zarar görmemesi için polisin parlamento binasının bulunduğu semti kuşattığını ve şehirde silahlı çatışma çıkmasını önlemek için gereken tedbirleri aldığını kaydetti.

Ukrayna'nın bölünmez bütünlüğünü talep eden Kırım Tatarları ile Rus yanlısı çok sayıda kişinin yan yana eylem yaptığı Kırım Parlamentosu, dün sabah 50'ye yakın silahlı kişi tarafından işgal edildi.

 

Ukrayna’da yeni hükümet

Öte yandan, Ukrayna Parlamentosu, Başbakan seçilen Arseniy Yatsenyuk tarafından sunulan yeni hükumet üyelerini onayladı.

Yatsenyuk tarafından sunulan yeni kabinede Vitaliy Yarema Başbakan 1. Yardımcısı, Aleksandr Sich Başbakan Yardımcısı, Vladimir Groysman Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı, Boris Tarasyuk Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ostap Semerak bakan, Oleg Musiy Sağlık Bakanı, Arsen Avakov İçişleri Bakanı, Maksim Burbak Altyapı Bakanı, Aleksandr Şlapak Maliye Bakanı, Lyudmila Denisova Sosyal Politika Bakanı, Pavel Petrenko Adliye Bakanı, Yevgeniy Nişuk Kültür Bakanı, Pavel Şeremet Ekonomi Bakanı, Sergey Kvit Bilim ve Eğitim Bakanı, Dmitriy Bulatov Gençlik ve Spor Bakanı, İgor Şvayka Tarım Politikası Bakanı, Andrey Mohnik Çevre Bakanı, Yuriy Prodan Yakıt ve Enerji Bakanı olarak yer aldı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Kırım Parlamentosu'nun kimliği bilinmeyen

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473