banner564

Londra’da sıcak buluşma

Merkel, İngiliz Parlamentosu'nun iki kanadına da seslendi, Cameron ile de görüştü

Londra’da sıcak buluşma
banner598

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde tarihi İngiliz Parlamentosu'nun her iki kanadına da hitap etti. Konuşmasında daha çok Avrupa Birliği ile birliğin geleceğine değinen Merkel, "Buradaki konuşmamdan beklentilerin yüksek olduğu bana birkaç kez söylendi" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, David Cameron'la bir araya geldi. Başbakanlıkta yapılan görüşmenin ardından iki başbakan ortak basın toplantısı düzenlendi.

İki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilere değinerek konuşmasına başlayan Cameron, görüşmelerde Avrupa Birliği'nin (AB) ağırlıklı olarak ele alındığını dile getirdi. Daha açık ve rekabetçi bir Avrupa Birliği'ne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Cameron, "İngiltere'nin reforme edilmiş bir Avrupa Birliği'nde olumlu bir oyuncu olmasını istiyorum. Angela'nın da reforme edilmiş bir AB'de güçlü bir İngiltere istediğini biliyorum" dedi.

Cameron, Merkel'le görüşmesinde Ukrayna'daki durumun da ele alındığını da kaydetti

 

Güçlü bir Birleşik Krallık

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Avrupa Birliği'nde güçlü bir Birleşik Krallık görmek istediklerini belirtti.

Konuşmasında Ukrayna konusuna değinen Merkel, Ukrayna Parlamentosu'nun dün, Arseniy Yatsenyuk'u başbakan olarak seçtiğini anımsattı, hükümetin zor bir ekonomik durumla karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Rusya'nın, Ukrayna'ya yardım konusunda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile işbirliğini desteklemesini umduğunu ifade eden Angela Merkel, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunmasının önemine dikkati çekti. Ukrayna'da çok sayıda Rus'un yaşadığını belirten Merkel, "Onlar da hükümette temsil edilmek istiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473