banner564

“Gurur kaynağı oldunuz”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Mary Sigourney Ödülü’nü kazanan Vamık Volkan'ı kabul ederek kutladı:

“Gurur kaynağı oldunuz”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Mary Sigourney Ödülü’nü kazanan Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Vamık Volkan'ı kabul ederek, kutladı.
Akıncı, kabulde, değerli bilim insanı, bilim dünyasına evrensel ölçekte katkılar yapan Prof. Dr. Vamık Volkan'ın, "içlerinden biri" olduğu için gurur kaynakları olduğunu vurguladı.
Akıncı, ayrıca Vamık Volkan'a günün anısına plaket de verdi.

Prof. Dr. Vamık Volkan da, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya, 1979 yılında Kıbrıs'ın kuşları ile ilgili yazdığı kitap ve 30-40 yıllık milletlerarası araştırmalarının özetini verdi.

Bekiroğlu, Mirata ve Fikret’i de kabul etti
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca, Dr. Kaya Bekiroğlu, Dr. Erdoğan Mirata ve Dr. Ali Niyazi Fikret’i kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, kabulde Ahmet Tolgay ve Dr. Filiz Besim’in kaleme aldığı “Kıbrıs Tıbbına Adanan Yaşamlar – Dr. Kaya” ve Dr. Erdoğan Mirata’nın “Şaka Gibi” isimli kitapları Cumhurbaşkanı Akıncı’ya takdim edildi. 

Kadınlar Günü’ne özel resepsiyon
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resepsiyon verdi.
Cumhurbaşkanlığında önceki gün akşam gerçekleştirilen resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı konukları birlikte karşıladı.
"Her türlü ayrımcılığın son bulduğu daha güzel bir geleceğe" mesajıyla gerçekleştirilen resepsiyona, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun eşi Özay Kalyoncu, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Ombudsman Emine Dizdarlı, Türkiye'den konuklar ve Kıbrıs'taki yabancı misyon temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, medya mensupları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, azalar, köy kadın kursu öğretmenleri ve kursiyerleri, sanatçılar, yazarlar ve yurttaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474