banner564

Trump’a ağır suçlama

Maduro, ABD Başkanı Kolombiya Hükümeti ve mafyaya kendisini öldürme talimatı verdiğini öne sürdü

Trump’a ağır suçlama
banner598

 Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, ABD Başkanı Trump'ın Kolombiya Hükümeti ve mafyaya kendisini öldürme talimatı verdiğini öne sürdü.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un tartışma yaratan "5 bin asker Kolombiya'ya" notunun basına yansımasından saatler sonra, Venezuela Devlet Başkanı Nıcholas Maduro, "ABD Başkanı Donald Trump, Kolombiya Hükümeti ve mafyaya beni öldürme talimatı verdi" iddiasını ortaya attı.
Rus haber ajansı RIA'ya konuşan Maduro, Washington'un Venezuela Devlet Petrol Şirketi'ne yaptırım kararını, Bolton'ın aldığı "En delice karar" olarak niteledi ve "Yasadışı" dedi. Maduro o röportajda erken "Genel" seçimlere destek vereceğini de açıkladı.
Maduro'nun bir diğer kritik adımı da, krizin seyrinde kilit rol oynayacak orduya yönelik attı. Silahlı milis güçlerinin genişletileceğini, nisan ortasına kadar sayılarının 2 milyona çıkacağını duyurdu.
Aynı saatlerde Rusya'ya ait bir yolcu uçağının ilk kez Caracas havalimanı'nda görüntülenmesi dikkat çekti. Yolcu uçağının Caracas'a inmesi "Rusya'nın Maduro'ya destek adımı" olarak yorumlandı.
Maduro'nun elini güçlendirecek bir diğer adım da yüksek yargıdan geldi. Venezuela Yüksek Mahkemesi, kendisini 'Geçici Devlet Başkanı' ilan eden Juan Guaido hakkındaki ihtiyati tedbirlerin onaylandığını duyurdu. Karar gereğince Guaıdo'nun ülkeden çıkışı yasaklandı. Mal varlıkları ve banka hesapları donduruldu.
Karar Guaido ve onu destekleyen Trump yönetiminin tepkisini çekti. Bolton, "Venezuela'da demokrasiyi yıkmaya ve Guaido'ya zarar vermeye çalışanlar için ciddi sonuçlar olacaktır" dedi. Guaido ise "Hapisle tehdit edilmeyi küçümsemiyorum ama bu ülkedeki hiçbir şey yeni değil" ifadesini kullandı.
Guaido'nun "ABD temsilcisi olarak atadım" dediği Carlos Alfredo Vecchio ise Beyaz Saray'da ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşüp kameraların karşısına geçti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474