banner564

Koruyucu zırh

Talat, federasyona dayalı çözümün Kıbrıslı Türklerin çıkarına olduğunu savundu

Koruyucu zırh
banner598

 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıslı Türklerin çıkarı BM parametrelerine sıkı sıkıya sarılmaktan ve federasyona sahip çıkmaktan geçmektedir” dedi.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Dışişleri Bakanı’nın KKTC ziyareti sonrasında yapılan açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Mehmet Ali Talat, ziyaret sonrasında yapılan açıklamaların, ziyaretinin önemini ve uluslararası yankılarını kat kat aştığını belirtti.
Yapılan açıklamaların, gündemlerinde bulunan konuların yeterli düzeyde tartışılmadığını gösterdiği kaydeden Talat, “Yeterince tartışılsaydı, ziyaret sonrasında, ima yollu göndermelere gerek kalmazdı, dışarı çıkıldığında görüş birliği ifade edilir ve konu kapanırdı” ifadesini kullandı.

Federasyonun tanımı
Cumhurbaşkanı Talat, BM parametreleri olarak niteledikleri temel ilkeler “iki toplumlu, iki kesimli, toplumların siyasi eşitliğine ve karar alma süreçlerindeki etkin katılımlarına dayalı, federal çözümün başta Kıbrıslı Türkler için en önemli koruyucu liman ve zırh olduğunu belirtti.
Talat, “Federal çözümde iki kurucu devlet ve bunların idari sınırları vardır ve bu devletler eşit statüde olacaklardır. Kıbrıslı Türklerin, federal bünyede dünya tarafından tanınan yönetimleri, mahkemeleri, hükümeti, meclisi, polisi ve kurumları olacaktır. Uluslararası spor, kültürel faaliyetler hayal olmaktan, havaalanları ve deniz limanları yasaklı olmaktan çıkacaktır. Ve daha sayabileceğimiz birçok güvence doğrudan federasyonun daha tanımından kaynaklanmaktadır…” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474