banner564

Devamı gelecek

Kamuda örgütlü sendikalar şok eylem ve grev başlattı; devletin tüm ödemeleri ve muhasebe işlemleri durdu

Devamı gelecek
banner598

Kamuda örgütlü 12 sendika şok eylem ve grev başlattı. İlk adım Maliye-Sen’den geldi. Maliye-Sen dün Hazine ve Muhasebe Dairesi, Muhasebe Şubesi’nde şok eylem yaptı. Tüm muhasebe işlemleri ve devlet ödemeleri durduruldu.
Kamuda örgütlü sendikalar Meclis’te grev yaparak, işlemleri durdurdu. Şok eylem ve grevler “Göç Yasası” ile işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin ve yüzde 25’e varan maaş mağduriyetinin giderilmesine yönelik takvimlendirmenin yapılmaması gerekçesiyle gerçekleştirildiği açıklandı.
Şok eylem ve grevlerin bugün de süreceği belirtildi. Sendikalar bugün saat 08.00’de şok grevler ilan edecek, saat 09.30’da ise Maliye Bakanlığı önünde protesto eylemi ve basın açıklaması yapacak.
Sendikalar adına KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Göç Yasası” ile işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin ve yüzde 25’e varan maaş mağduriyetinin giderilmesine yönelik takvimlendirmenin yapılmadığını anımsattı. Bengihan şok eylem ve grevlerin süreceğini bildirdi.Şok eylem ve grev kararı alan 12 sendika şunlar;
KAMUSEN, KTAMS, KAMU-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, TÜRK-SEN, HÜR-İŞ, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, MALİYE-SEN, HTKS, VERGİ-SEN.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 yıl Önce

Okadar sinir bozucusunuzki SENDIKALAR!!!
Biktik sizden artik!!! GREV GREV GREV NE ISTERSINIZ AMA ????? ÖZELDE CALISAN INSANLAR NE YAPSIN!!!! İşiniz gücünüz yok mu sizin grev yapmaktan başka......

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474