banner564

20 yıllık cezalar gündemde

Rum polisi ile icra memurlarının son zamanlarda, 20 yıldır ödenmeyen para cezalarını tahsil etmeye yöneldiği belirtildi. Politis gazetesi “20 Yıllık Cezaları Ortaya Çıkardılar” başlıklı haberinde, polisin, son zamanlarda vatandaşları arayarak 10, 15 veya 20 önce verilen cezaları ödemelerini talep ettiğini yazdı. Gazete, uzun yıllar önce verilen bu cezaların ne hakkında olduğunun ise bilinmediğine dikkati çekti.

20 yıllık cezalar gündemde
banner598


Banka memurları adalet arıyor

 

   Rum Banka Memurları Birliği’nin (ETİK), Rum Maliye Bakanlığı’nın kooperatif bankası personelinin maaşlarında zorunlu azaltma yapılması talimatı karşısında adalete başvurmaya hazırlandığı bildirildi.
  Fileleftheros gazetesi, Maliye Bakanlığı’nın verdiği bu kararı kabul edilemez olarak nitelendiren ETİK’in, sert bir açıklama yaparak, Hükümet’i önceden planlanmış şekilde hareket etmekle ve banka memurlarını mağdur etmekle suçladığını yazdı.
  Haberde, AKEL ve KS EDEK’in Maliye Bakanlığı’nın bu kararına tepki gösterdikleri, DİSİ ile DİKO’nun da kararı desteklediği ifade edildi.
   Gazete, bir diğer haberinde ise, Troyka’nın Kooperatif Merkez Bankası yetkilileriyle uzun bir görüşme yaptığını ve kooperatiflerin kurtarılması planını incelediğini ve Mart ayı başında, kooperatiflerin kurtarılması için gerekli olan 1,5 milyar Euro için yeşil ışık yakılmasının beklendiğini kaydetti.


Özürlü komşusuna tecavüz etti


Limasol’da 53 yaşındaki bir Rum (erkek), zeka özürlü 40 yaşındaki (erkek) köylüsünü kaçırıp tecavüz etti.
   Fileleftheros ve diğer gazetelerin haberine göre Limasol’un batı kesimindeki köylerden birinde cereyan eden bu olayın, 40 yaşındaki tecavüz mağdurunun durumu ailesine anlatması üzerine polise şikâyet edildiğini yazdı.
   Habere göre kaçırma ve tecavüz olayı doktor raporuyla da kanıtlandı. Aile babası olduğu belirtilen Rum, zeka özürlü köylüsünü kaçırmak ve özel durumundan istifade ederek cinsel istismarda bulunmaktan, İngiliz üs polisi tarafından tutuklandı.


Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473