banner564

“Demokrasi yara alır”

Şonya, bazı partililere Serdar Denktaş’ın desteklenmesi yönünde baskı yaptıklarını iddia etti

“Demokrasi yara alır”
banner598

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Genel Sekreteri Bengü Şonya, yarın yapılacak kurultayda başkanlık oy pusulalarının hiç bir şekilde bölgesel sandıklarda veya değişik renklerde kullanılmasının söz konusu olmayacağını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şonya, DP/UG kurultayında demokrasinin yara almaması, kötü niyetli davranışlara izin verilmemesi ve karmaşa olmadan akıcı bir düzenin sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Şonya, oy verme prosedürünün kamera kayıtları altına alınacağına da işaret etti.

Bengü Şonya, DP/UG İskele İlçe Başkanı ile DP/UG’li Erenköy Belediye Başkanı’nın önceki gün gece Yeni Erenköy Belediye Gazinosu’nda düzenlediği toplantıda bazı partililere Serdar Denktaş’ın desteklenmesi yönünde baskı yaptıklarını iddia etti. Şonya, sözkonusu toplantıda genel başkanlık için kullanılacak oy pusulalarının bölgesel sandıklarda toplanacağı ve bölgesel olarak kimi desteklediklerinin belli olacağı mesajı verilerek delegelerin korkutulmaya çalışıldığını savundu.

 

DP/UG’nin kurultayı yarın

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) 9. Olağan Kurultayı yarın, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da yapılacak.

Kurultay’da Genel Başkanlık için 4 aday yarışacak. Genel Başkanlığı başvuru süresi dün saat 10.00 itibarıyla tamamlandı.

DP/UG Genel Başkanlık için halen Genel Başkanlık görevini sürdüren Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya, Fuat Türköz Çiner ile Abdurrahman Ömeroğlu yarışacak. Tüm adaylar resmi başvurularını 29 Ocak Çarşamba günü itibarıyla yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473