banner564

Fellahoğlu destek istedi

LTB’yi ziyaret eden Bakan Uluçay, “tüm belediyelerimizin sıkıntılarını aşmak adına üzerimize düşeni yapacağız” dedi

Fellahoğlu destek istedi
banner598

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu ziyaret etti. Uluçay, ziyarette yaptığı açıklamada, “Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen başkan, kısa sürede da olsa önemli atılımlarla en azından Lefkoşa Belediyesi’nin önü açmıştır. Elbette sıkıntılar devam etmektedir” dedi.

LTB’de devam eden bazı sıkıntıların aşılması adına Hükümet desteğinin süreceğini kaydeden Uluçay “Tüm belediyelerimizin sıkıntılarını aşmak adına üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Belediyeler Yasası’nda yapılması istenen değişikliklerin tarafların da görüşlerinin alınmasının ardından yakın zamanda meclise sunacaklarını kaydeden Uluçay, yasa taslağının “Yaşanan sıkıntıların en azından tekrardan yaşanmamasını öngören bir biçimde” hazırlanmakta olduğunu söyledi.

 

Fellahoğlu:Hükümetin desteği anlamlı

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise İçişleri Bakanı Uluçay’ın ziyaretinin Hükümetin başkent belediyesine gösterdiği ilgi bakımından çok anlamlı olduğunu ifade etti.

LTB’ye çok büyük zarar verildiğini ve belediyeye gururunun tekrardan kazandırılması için çok çalıştıklarını, ancak bu çalışmalarda Hükümetin desteğinin devamının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Fellahoğlu, “LTB’nin içine düşürüldüğü durumdan sadece çalışanların iyi niyetli çalışmalarıyla kurtarılması mümkün değil… LTB’yi çok daha kısa sürede normal bir noktaya getirebilmek için hükümetin ve bakanlığın desteğine ihtiyacımız vardır” dedi.

 

“Bütçe oybirliği ile geçti”

LTB Bütçesinin 8 yıl aradan sonra ilk kez Belediye Meclis üyelerinin oybirliği ile geçtiğini, bunun belediyeyi normal bir noktaya getirebilmek için atılan bir adım olduğunu kaydeden Fellahoğlu, bütçenin oy birliği ile geçmesinin Belediye Meclis üyelerinin tümünün ortak anlayışla hareket etmesinin sonucu olduğunu da kaydetti.

 

“İşbirliği ileri taşınmalı”

Lefkoşa’nın başkent belediyesi ve uluslararası tanınmışlığı olmasından dolayı hükümetin daha yakın ilişki içerisinde olması gereken bir belediye olduğunu da ifade eden Fellahoğlu, Çalışanların ihtiyat sandığı primlerinin 7 yıl, sosyal sigorta primlerinin ise 2,5 yıldır ödenmediğine, yine geçtiğimiz Aralık ayında 13’üncü maaşların da verilmediğine işaret ederek, “İşbirliğini daha ileriye taşımak istiyoruz ki bir an önce bu sorunları çözelim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473