banner564

“Kıbrıs olur Singapur”

KKTC’de üst düzey görüşmeler yapan İzmirli işadamları, “Varilleri, telleri, bariyerleri kaldırıp ticaret yapmak gerekiyor” ifadesini kullandı

“Kıbrıs olur Singapur”
banner598

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) temaslarda bulunmak üzere gelen İzmir Ticaret Odası Heyeti, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret etti. Heyete başkanlık eden Ekrem Demirtaş, ziyaretlerde yaptığı konuşmada,  ticaretin önemine vurgu yaparak, “Ege, Kıbrıs, azınlıklar sorunu ile Kuzey Yunanistan’daki sorun devam ediyor ama ticarette 5 milyar dolara geldik. Sizlerde, bizlerde Kıbrıs’a katkı koyma konusunda durmadan çaba gösteriyoruz ama çok başarılı olduğumuzu söyleyemiyoruz” dedi.

 

“Telleri kaldırıp ticaret yapılmalı”

Demirtaş, Kıbrıs’ta Yeşil Hat Tüzüğü ile biraz rahatlama meydana geldiğini ancak yine sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, “Varilleri, telleri, bariyerleri kaldırıp ticaret yapmak gerekiyor” ifadesine yer verdi.

Ekrem Demirtaş, Güney Kıbrıs’ta sürdürebilir bir ekonomik yapı olmadığına dikkat çekerek “Burada barış olmazsa yatırım da olmaz, turizm de gelişmez ama biz her zaman Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

 

“Siyaset kendi yolunda ilerlesin ama...”

Ticaretin bir ülke için önemine dikkat çeken Ekrem Demirtaş, “Siyaset kendi yolunda ilerlesin ama her şeye ticaretle devam etmek gerek. Her iki toplumun eşit haklarının ve temsilinin olduğu bütünleşmiş bir Kıbrıs olursa, ticari birliktelikte bu sağlanırsa Kıbrıs bir Singapur olur. Adanın refah düzeyi Singapur kadar yükselebilir” ifadesine yer verdi.

 

“Ticaret çözüme de katkı sağlar”

Ekrem Demirtaş, ülkedeki eğitim sektörünün ekonomiye önemli katkısı olduğunu fakat ülkede ticarete de önem verilmesinin çözüme de daha kolay katkı sağlayabileceğini kaydetti.

Yeni hükümeti tebrik etmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Demirtaş, ticaret sektörünün büyümesi açısından yapılabilecekleri anlattı.

 

“KTSO ile işbirliği yapmak istiyoruz”

KKTC’yi Nisan ve Mayıs aylarında bu kez işadamlarıyla ziyaret edeceklerini ifade eden Demirtaş, İTO olarak KTSO ile birlikte işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Demirtaş, ülke ekonomisine katkıda bulunabilme yönünde ellerinden gelen herşeyi yapmaya hazır olduklarını da dile getirerek, KTSO’yu yurtdışında katılacakları tüm fuarlara katılmaya davet etti.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474