banner564

8 ay gecikecek

‘Hallumi’ dosyası, İngiltere’den gelen şikayetlere takıldı

8 ay gecikecek
banner598
   Rumların ‘Hallumi’ adı altında Hellim’in “Menşe İsmi Korumalı Ürün” olarak AB nezdinde yaptığı girişimlerin, çeşitli itirazlar nedeniyle sonuçlandırılmadığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi: “Hellim Patenti İtirazlar Kıskacında” başlığı altında verdiği haberinde, AB Resmi Gazetesi’nde 28 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanan patent başvurusu için tanınan itiraz süresinin dolduğunu, dosyaya iki itirazın yapıldığını iddia etti.
   Gazete, Hellim patenti başvurusuna, patentin verilmesinden etkilenebilecek AB üyesi olan veya olmayan ülkelerle, özel ve tüzel kişilerin itiraz haklarının bulunduğunu belirtirken itirazların hellim patentinin verilmesini sekiz ay geciktirmesinin beklendiğini yazdı.
   Rum yetkililerin, AB Komisyonu’nun itirazları kabul etmeyeceği ve patentin 2016 yaz ayları içerisinde verileceği inancında olduklarını da vurgulayan gazete, hellim üretimini kontrol işini üstlenen “Bureau Veritas” örgütünün temsilcilerinin ise adada bulunduklarını belirtti.
   Simerini gazetesi ise haberini: “Hellime İtirazlarda Şüpheli İngiltere” başlığı altında verirken, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in açıklamasına yer verdi.
   Her türlü itiraza göğüs germeye hazır olduklarını söyleyen Kuyalis Kuyalis “hiçbir ülkeden korkmuyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474