banner564

Acil iniş yaptı

Anastasiadis’i taşıyan özel uçağın kokpit camı kırıldı, büyük korku yaşandı

Acil iniş yaptı
banner598

    Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmalarına katıldıktan sonra Kıbrıs’a hareket eden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'i taşıyan özel uçak, kokpit camının çatlaması nedeniyle New York’a geri dönerek JFK havaalanına acil iniş yaptı.

Rum Haber Ajansı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve beraberindeki heyeti taşıyan uçağın Güney Kıbrıs’a gelişi sırasında teknik bir sorunla karşı karşıya kalındığını ve New York Havaalanı’na geri döndüğünü duyurdu.
Habere göre; Anastasiadis ve beraberindekileri New York JFK Havaalanı’ndan Güney Kıbrıs’a götürmek üzere cumartesi öğleden sonra havalanan özel uçak, havalanmasının üzerinden üç saat geçmişken ve Atlantik Okyanusu’nun üzerinde bulunduğu sırada, kokpit camında çatlak tespit edilmesi üzerine New York’a geri dönerek acil iniş yaptı.
Uçağın New York’a sorunsuz iniş yaptığı belirtilen haberde, Anastasiadis ve beraberindeki heyetin Güney Kıbrıs’a nasıl döneceklerinin ise kararlaştırılacağı duyuruldu.

Maraş konusuna değindi

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Merkezi’ndeki temaslarını tamamlamasının ardından, geçtiğimiz cuma günü New York’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulunduğu haber verildi.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis basın mensuplarına açıklamasında, BM Güvenlik Konseyi’nin kapalı bölge Maraş’la ilgili 550 ve 789 sayılı kararlarındaki tezinin kapalı bir oturumda yeniden teyit edilmesi için, Rum Yönetimi BM Güvenlik Konseyi’ne başvurusunun önümüzdeki hafta yapılacağını da açıkladı. Gazeteye göre “diplomatik bir kaynak” ise açıklamasında, muhtemelen toplantının ardından, ilgili kararların ve bunların uygulanması gereğinin onaylanması için, bir başkanlık açıklaması veya Güvenlik Konseyi açıklaması olabileceğini belirtti. 
Anastasiadis, geçtiğimiz cuma günü yemekte buluştuğu BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üye ülkesinin temsilcilerini Kıbrıs sorunu, BM Genel Sekreteriyle olan görüşmesi, “Maraş aleyhindeki tehditler” ve kendilerinin Güvenlik Konseyi’ne başvurma kararı konusunda bilgilendirdiğini de dile getirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473