banner564

Ankara istekli

AB’nin önemli isimlerinden Mogherini, Türkiye’nin, Kıbrıs sorununu çözme iradesine sahip olduğunu söyledi

Ankara istekli
banner598
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini,  Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Kıbrıs sorununun çözümü için, görmeyi arzuladıkları gidişata yönelik hareket edilmesi için Ankara’da net bir siyasi irade tespit ettiklerini” söyledi.
   Fileleftheros gazetesine göre; ‘Şu an gerek AB, gerek Türkiye’nin, adada bir çözüme ulaşılması için, kolaylık sağlamaya ve yardımcı olmaya hazır olduğunu’ dile getiren Mogherini, Kıbrıs sorununun çözümü konusunun, Türkiye ile olan görüşmelerinde hafif öneme sahip konulardan biri olmadığını, esas anlamda, bunun yaptıkları görüşmelerin merkezinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

İngilizler de umutlu

   Fileleftheros gazetesi, “İngilizler de Yolun Sonunu Görüyor” başlıklı haberinde, Muhafazakâr Parti Kuzey Londra Milletvekili David Browns’ın, İngiltere hükümetinden, Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına yönelik değerlendirmeleri konusunda açıklama yapmasını istediğini yazdı.
   Gazete, Browns’ın talebinin, İngiltere’nin AB ve Amerika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sir Alan Duncan'ın Kıbrıs’a yaptığı ziyaret ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile temasları çerçevesinde yapıldığını kaydetti.
    Habere göre Browns, ortaya koyduğu bir soruda, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in “yolun sonu ifadesine” atıfta bulunarak, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin zamanının geldiğini dile getirdi.
   Gazeteye göre, David Lidington ise Browns’a hitaben “Avam Kamarası’nda bulunan herkesin, Kıbrıs’ın yeniden birleşebileceği ve Kıbrıs Türk ile Kıbrıs Rum toplumlarının tekrar bir araya geleceği günü görmek istediğini” söyledi.
    Lidington, bunun Birleşik Krallık için de gerçekten iyi bir gün olacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474