banner564

Avrupa ektiğini biçiyor

Yunanistan’daki değişimleri dikkate alan Kıbrıslı Rumlar, Troyka’yı protesto amacıyla büyük eylemlere hazırlanıyor

Avrupa ektiğini biçiyor
banner598
   Yunanistan’daki iktidar değişikliğinin ardından Başbakan Aleksis Çipras’kın, Avrupa Birliği’ne, özellikle de troyka’ya karşı başlattığı saldırılar, Kıbrıslı Rumları da cesaretlendirdi. Rumların 4 Mart’ta, Troyka ve Avrupa Merkez Bankası’nın Güney Kıbrıs aleyhindeki kemer sıkma politikalarını protesto etmek için, Lefkoşa’da geniş çaplı bir etkinlik düzenleyeceği bildirildi.
   Simerini gazetesi, “Toplum Tepki Gösteriyor ve Talep Ediyor” adlı platform tarafından düzenlenecek olan etkinliğin, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu heyetinin 4-5 Mart tarihlerinde Güney Kıbrıs’ta düzenleyeceği toplantıya günlerinde gerçekleştirileceğini yazdı.
   Haberde, platform adına konuşan Apostolos Apostolidis’in, bu etkinliğin Avrupa boyutunun olmasını dilediklerini; bu nedenle de Avrupa’daki sendika ve örgütlere de çağrıda bulunduklarını söylediği kaydedildi.

Bugün de eylem var

   Bu arada “Kıbrıs’taki Yunan Vatandaşları’nın Dayanışma Ağı” örgütünün, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, memorandum aleyhindeki çabalarına destek için bugün Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki AB heyetine ait bina önünde etkinlik düzenleneceği bildirildi.
   Haberde, siyasi partilerin de Yunanistan’a destek etkinliğine katılım çağrısı yaptıkları ve etkinliğin, Troyka’ya mesaj niteliği taşıdığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473