banner564

Sevgililer nerede?

Kuyumcu, çiçekci, çikolatacı, konfeksiyoncu ‘dört gözle’ müşteri bekliyor

Sevgililer nerede?
banner598
Zorkun TAŞER-Hüseyin ÇİÇEK

Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala, ülke genelindeki kuyumcular, çiçekçiler, konfeksiyoncular, çikolatacılar kampanyalarını başlattı ve dört gözle müşteri bekliyor.
Kimi kuyumcu alınan ürünün karşılığında bir başka ürün hediye ederken, kimisi de yapılacak olan bin TL’lik alışverişe uçak bileti hediye ediyor.
Çiçekciler de Sevgililer Günü’nde en çok tercih edilen kırmızı gülleri hazırladı siparişleri almaya başladı bile…
Bu özel günde alınacak olan hediyelerin yanında olmazsa olmazlar arasında bulunan çikolatalarda, rengarenk kutularda paketlenerek satışa hazır durumda. 
Diyalog’un görüşüne başvurduğu birçok esnaf, Sevgililer Günü için özel bir fiyatlandırmaya gitmediklerini etiketlerin normal gündeki rakamlarla müşteriye sunulduğunu belirtti.
Sevgililer Günü’nde fiyatların standart olacağını belirten esnaf, güne özel fiyat artırmanın geçmiş yıllarda kaldığını, artık böyle bir uygulamanın yapılmadığını ifade ederek, “Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık ama sevgililer daha ortaya çıkmadı” dedi.

Esnaf ne dedi

Yaşar Uyar (Smiley Organizasyon-Çiçekçilik): Biz satışlarımızı daha çok otellere yapıyoruz, ancak piyasaya da satışımız var. Sevgililer günü için de mutlaka çiçek satışımız olacak. Gül bizde normalde 8 TL’dir, sevgililer gününde de aynı şekilde kalacak.
 
Osman Sevdalı (Sevda Çiçekçilik):  Satışlarımız sevgililer gününe özel değişmeyecek. Şimdi ne kadar satıyorsak sevgililer gününde de aynı fiyata satacağız. Satışlarımızda bir artış henüz olmadı ama önümüzdeki günlerde artacağını tahmin ediyoruz.

Levent Demiralp (Bonsai Çiçekçilik): Fiyatlarımız standarttır, gül normalde 10 TL’dir ancak sevgililer günü için özel paketleneceğinden dolayı 15 TL oluyor. Saksı çiçeklerimizin fiyatları 20 TL ile 100 TL arasında değişmektedir. Orkide çiçekleri ise 100 TL’den başlamaktadır. 

Gökhan Aydın (Semen Kuaför): Fiyatlarımız normalde neyse sevgililer gününde de aynı olacak.  Fiyatlarımız 15 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. Fön çekme 15 TL, kırık fön 25 TL, saç kesimi 40 TL, saç kesimi ve fön 50 TL, dip boya 50 TL, komple saç boyama 70 ile 100 TL arasında saçın uzunluğuna göre değişiyor ve röfle 130 ile 200 TL arasında değişiyor. Sevgililer gününde çok yoğun olacağımızı tahmin ediyorum. Çünkü sevgililer günü genellikle işlerimiz oldukça yoğun geçer. Dükkan çok kalabalık olur. Şu anda bir canlılık yok ancak dediğim gibi 14 Şubat günü çok yoğun olacağız.

Serhat Kiriş (İstanbul Kuaför): Sevgililer gününe özel bir fiyat uygulamayacağız, zaten güne özel fiyat arttırmalar eskidendi. Son yıllarda öyle bir şey söz konusu değil. Sevgililer gününde sabah çok yoğun olacağımızı tahmin ediyorum ancak şimdiden bir şey söyleyemem.
 
Mehmet İpekçioğlu (Educational Toy Center): Fiyatlarımız 20 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. Satışlarda hiç artış yok. Hiç satış yapamıyoruz, bugün henüz siftah yapmış değilim.

İbrahim Küçük (Altınbaş Kuyumculuk): Sevgililer gününe özel ürünlerimiz geldi. Fiyatlarımızda 250 TL’den başlamaktadır. Kolyeler 250 TL ile 700 TL arasında değişiyor, yüzüklerde aynı şekilde, pırlantalar 600 TL’den başlıyor. Sevgililer Günü’ne özel kalpli kolyeler gibi ürünler geldi. Sevgililer gününe özel bir canlanma henüz olmadı, son gün bir canlanma olacağını tahmin ediyoruz.

Haldun Birsoy (Doğan Kuyumculuk):  Sevgililer gününe yönelik satışlarımızda henüz bir canlanma yok, ancak o güne özel birkaç tane sipariş aldık. Fiyatlarımız 150 TL den başlamaktadır, kolyelerin fiyatı 150 TL’den başlıyor, yüzükler 200, küpeler ise 250 TL den başlıyor. Pırlantaların fiyatı 800 TL den başlıyor. 
***

Vatandaş ne dedi

Emirhan Erdem
“Sevgililer Günü’nün gereksiz bir gün olduğuna inanıyorum. Bir nevi kapitalist düzenin esiri olmuş bir gün olarak görüyorum. Böyle günler bana saçma geliyor, insanlara zorla bir şey yaptırıyorlarmış gibi bir durum söz konusu. O gün için birşey yapmak istemiyoruz fakat bir planım olmamasına rağmen bekli hediye alabilirim. İnsan etkileniyor. Bir planımız yok, zaten o günü sevgilimle ayrı memleketlerde olacağımız için ayrı geçireceğiz.”



Seher Eroğlu
“Gerçek sevgiyi bilenler için Sevgililer Günü önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Nadir de olsa plan yapar, hediye alırım ancak bu sene için henüz bir planım yok. Gerçek sevgiyi bilenler için güzel ve önemli bir tarih 14 Şubat.


Efekan Efe
“Sevgililer Günü bize hergün sevgili gibi yaşamamız gerektiğini hatırlatıyor. Sadece her günün öyle olması gerektiğini belirtiyor. Biz, 6 sene önce Sevgililer Günü’nde çıkmaya başladık. O nedenle benim için anlamı ayrı. O günü tüm gün beraber geçirecek şekilde bir plan yaparız. Hediye almak bir zorunlulukmuş gibi gösteriliyor fakat bizim tatil yapma planımız var.”

Meryem Aydın
“14 Şubat’ın gereksiz bir gün olduğunu düşünüyorum. Ticari amaçlı yapılan bir gün olduğuna inanıyorum. 14 Şubat sevgilimin doğum gününe denk geliyor. O nedenle mutlaka birşeyler yaparız. Tam kesin olmasa da Sevgililer Günü için bir planımız var.”


Gizem Balıkçı
“Sevgililer Günü’nün, sevgilisi olanların uydurduğu, çok yersiz ve gereksiz bir gün olduğuna inanıyorum.  İşletmeler için de ayrıca ticari amaçlı bir gün. Bir planım yok ama o güne kadar yapabilir  miyim diye düşüneceğim.”

Dilan Demircan
“Sevgilisi olanlar için 14 Şubat güzel bir gün. O gün için çiftler önceden hazırlanıp plan yapıyorlar, bu güzel bir şey. Bu sene ben de plan yapmayı düşünüyorum ama daha önce hiç yapmadım.”


Ayşe Kuzhan
“Sevgililer günü bence çok boştan gereksiz bir gün. Çünkü sadece bir gün özel olmamalı. Sevgililer için her gün özel olmalı. Bu 14 Şubat’ı ailem ile geçirmeyi planlıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474