banner564

Aynı sorunlarla başbaşa

İktidardaki ilk yılını tamamlayan Anastasiadis, ikinci yıla daha az gücün desteği ile başladı

Aynı sorunlarla başbaşa
banner598

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, iktidardaki ilk yılı doldurduğu, ikinci yılındaki iktidarda ilk yıllarındaki aynı sorunlarla karşı karşıya bulunduğu belirtildi.
Fileleftheros Gazetesi, geçen bahardan bu yana Anastasiadis’in ana sloganının “ekonominin yeniden hareketlenmesi” olduğunu yazdı.
Anastasiadis’in iktidara geleli 365 gün olduğuna işaret ederek, sıfır noktasında bulunduğunu ve Hükümetini yeniden hareketlendirmeye mecbur olduğunu belirten gazete, Rum Başkanlık Köşküne girdikten bir yıl sonra aynı sorunlarla karşı olduğunu ifade ederek, sorunları şu şekilde sıraladı:
1- Küçük parlamalara rağmen önemli bir iyileşme göstermeyen ekonomi
2- DİKO’nun dört Bakanı ve diğer Bakanların istifasının ardından yeni Bakanlar Kurulu oluşturma
3- Hükümet içi çalkantılara ve DİKO’nun Hükümetten ayrılmasına neden olan Kıbrıs sorunu
Gazete, Anastasiadis’in, yanında sadece DİSİ ve EVROKO’nun bulunduğunu göz önünde bulundurarak, tüm sorunların üzerine gitmeye mecbur olduğunu belirtti.
Ekonomi konularında, özeleştirme yasa tasarını geçirmek için iki parti, DİSİ ve EVROKO dışında DİKO’nun da desteğine ihtiyacının olduğunu, AKEL’in Anastasiadis’le tamamen zıt düştüğünü kaydeden gazete, Kıbrıs sorununda ise DİKO’nun zaten muhalefette olduğunu belirterek, AKEL’in ise görüşme sürecine destekleyici tavır takındığını aktardı.

 

Bakanlar kurulu yeniden yapılandırılacak

 

Tüm bunların ötesinde bir de DİKO kararının ardından Hükümet oluşumunun çıktığını yazan gazete, tüm bakanların istifasıyla Anastasiadis’in bakanlar kurulunu yeniden yapılandırmakta serbest olduğunu belirtti.
Anastasiadis’in ikinci yönetim yılının, ilkiyle aynı yerden başladığını, ancak bir fark olduğunu yazan gazete, ilk yılın daha iyi bir şeyin olacağına dair umut ve seçim öncesi taahhütlerin sunduğu iyi belirtilerle; ikinci yılın ise gerek ekonomi, gerekse Kıbrıs sorununda birçok şüpheyle ve çabalarını daha az gücün desteklemesiyle başladığını kaydetti.
Gazete “Enerji Başlığı” altında verdiği yazıda ise, Rum Hükümetinin enerji konusunu büyük bir dikkatle ele aldığını belirterek, bu konuda yapılan ve yapılması gerekenleri sıraladı.

Vatandaşların güveni

Politis Gazetesi de, Anastasiadis’in ilk yılını değerlendirdiği yazısında, Mart ayında Euro Grubu kararlarının ardından ekonomide istikrarlı adımlar attığına, Kıbrıs sorununa yeni bir ivme kazandırıldığına, ancak vatandaşlarının güvenini sağlayacak icraatların yapılmadığına değindi.

“Bahardan sert kışa”

Simerini Gazetesi’nde çıkan “ ‘Bahardan Sert Kışa” başlıklı yazıda ise, Anastasiadis’in dün gibi, 1 Mart 2013’te ülkenin yönetimini üstlendiğini, selefinden yanmış toprak, sorumsuz ekonomik icraatlar, Hristofyas Hükümetinin büyük hataları ve bankaların hatalarından dolayı iflasın eşiğinde bir devlet teslim aldığı belirtildi.

 

“Taahhütlerin hiç biri doğrulanmadı”


Anastasiadis’in ya ne alacağını bilmediğinden, ya da seçmenlerini yanıltma çabasıyla yerine getiremeyeceği taahhütlerde bulunduğunu yazan gazete, “Baharı getirmeyi taahhüt ediyorum”, “yeni bir sayfa açıyoruz”, “güçlerimizi birleştiriyoruz” sloganlarının atıldığını, ancak hiçbirinin doğrulanmadığını belirtti.
Gazete, Anastasiadis’in yönetime geldiğinde kuşkusuz iyi niyetli olduğunu ancak, 365 günlük icraatlarının ne bahar, ne güç birliği belirtisi gösterdiğini, ne de ekonomide sonuçlar aldığını kaydetti.

Uzun burunlu Pinokyo

Haravgi Gazetesi ise tam sayfada resmini kullandığı Pinokyo’nun uzamış burnunun üzerine “Taahhüt Ediyorum” başlığını koyduğu üç sayfalık haberinde, Anastasiadis’in bir yıllık görev süresini değerlendirdi.


Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 04:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473