banner564

Birleşme rüzgarı

Amerikalı diplomat Sloat, Kıbrıs’ta gerçek bir fırsat penceresinden söz etti

Birleşme rüzgarı
banner598
   ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat, 31’incisi gerçekleştirilen PSEKA (Kıbrıs Mücadelesi Dünya Koordinasyon Komitesi) toplantısı çalışmalarının ilk gününde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs sorununda açılan gerçek fırsat penceresine” değindi.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre, konuşmasında Güney Kıbrıs ile ABD arasındaki ilişkilerden de bahseden Sloat, işbirliği alanlarından birinin de terörle mücadele olduğunu söyledi.
   Kıbrıs sorununun çözümünün adanın insanlarına sağlayacağı ekonomik fırsatlara da değinen Sloat, ABD Büyükelçisi John Koenig’in Kıbrıs sorunuyla ilgili söylemlerine de atıfta bulundu.
   Kıbrıs sorunundaki görüşlerinin ne olduğu konusunda net olduklarını ifade eden Sloat, BM himayesindeki müzakereleri ve adanın iki kesimli-iki toplumlu federasyon olarak yeniden birleşmesi çabasını desteklemeyi sürdürdüklerini söyledi.
    Amerikan hükümetinin, Kırım’daki Rus işgali ile Kıbrıs’taki ileri sürülen Türk işgaline neden farklı yaklaştığının kendisine sorulması üzerine ise Sloat, şu an Kıbrıs’ta uygulamaya konan BM önderliğinde bir süreç olduğunu ve iki toplumun da buna katılma konusunda hem fikir olduklarını belirtti.
   Sloat, Türkiye’nin bunda başlıca bileşen olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474