banner564

Birleşmeye tepki var

Güney Kıbrıs’taki kooperatif bankaları önünde uzun kuyruklar oluştu

Birleşmeye tepki var
banner598

    Rum ekonomisinin krize girdiği dönemlerde uygulanan kısıtlama önlemleri ve mevduatların tıraşlanması anıları canlı olan mevduat sahiplerinin bu kez Kooperatif bankalarında uzun kuyruklar oluşturduğu bildirildi.

    Fileleftheros’un “Mevduatları Çekmek İçin Kuyruklar” başlıklı haberine göre, mevduat sahipleri paralarının büyük bölümünü çekmek istedi ancak Kooperatif bankaları, sadece 3 bin Euro’ya kadar çekime müsaade etti. Daha fazla para çekmek isteyenlere ise, talep ettikleri paranın hazırlanması için birkaç gün beklemeleri gerektiği söylendi ancak bu önlemin önümüzdeki dönemde devam edeceğine dikkat çekiliyor.
   Bu önlemin, vezne ve ATM’lerdeki nakit yeterliliğinin devamı maksadıyla alındığına işaret eden gazeteye göre, 3 bin Euro’nun üzerinde çekim yapmak isteyenlere çek alma (hemen) veya arzu ettiği bir banka hesabına aktarma hakkı olduğu söyleniyor. 
   Kooperatif Bankası, yeterli likiditeye sahip olduğunu (Koopteratif’in parasının bitmediğini) açıklarken geçen Cuma günü çekilen mevduat miktarının 70 milyon Euro’ya ulaştığı, aynı görüntünün dün de devam ettiği değerlendiriliyor.
   Rum Kooperatif Bankası ve Hellenic Bank ile yapılan satış anlaşması için kritik zamanlar yaşandığına dikkat çeken gazete, ipotek edilen malların açık artırmada satılması, kredilerin menkulleştirilmesi-satışı  ve (Hellenic Bank’ın talep ettiği ve Kooperatif’in satış anlaşmasının bir parçası olan) devlet teminatı ile ilgili, Cuma günkü Meclis Genel Kurulu’na sunulacak yasal düzenlemelerin  dün Meclis Maliye Komitesi’nde ele alındığı kaydedildi.
   Rum Maliye Bakanlığı ve Merkez  Bankası yetkililerinin siyasi partileri, bankaların “stres test”ten geçip geçmeyeceğinin bu yasal düzenlemeler çerçevesinin tamamına bağlı olacağı konusunda uyardığı kaydedilen haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, kaderini belki tek bir oyun belirleyeceği Cuma günkü oylamada olabildiğince çok destek almak için siyasi partilerle görüştüğü belirtildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473