banner564

Bu kez olabilir

Anastasiadis’in hukuk danışmanlarından Hrisostomidis, gelişmelerden umutlu

Bu kez olabilir
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e danışmanlık yapan hukukçular arasında bulunan, eski Hükümet Sözcüsü ve Merkezin Yeniden Yapılandırılması Hareketi Başkanı Kipros Hrisostomidis, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda olumlu mesajlşar verdi. Hrisostimidis  “umuda samimi bir fırsat verilmesi ve tonların düşürülmesi” tavsiyesinde bulundu.
   Fileleftheros Gazetesine açıklama yapan Kipros Hrisostomidis, genel olarak Kıbrıs sorununa değinirken yaşayabilir ve işlevsel bir anlaşma için uygun koşulların bu kez yaratılmasını temenni etti.

Kıbrıs sorununun çözümünün olabilmesi için doğru fırsattan bahsedildiği yönündeki bir soru üzerine, Hrisostomidis, bugün çok şeyin değiştiğini, yeni siyasi konjonktürün hakim olduğunu, bununla birlikte Kıbrıs sorununa diyalog ve müzakereler aracılığıyla çözüm bulunabileceği unsurunun değişmeyen tek şey olduğuna da dikkati çekti.
   Hrisostomidis, temel sorununun, başarı ve çözümün Türkiye’nin siyasetinin değişip değişmediği yanıtına bağlı olduğunu savundu.

 

Satranç masasında Kıbrıs

 

   Bölgedeki koşullar, Türkiye’deki karışıklık, müzakerelerin yeniden başlaması arzusu, başka komşu ülkelerdeki sorunlar, Rusya’nın bölgedeki çıkarı, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde hidrokarbon bulunması, İsrail’in tutumu ve başka birçok şeyin, ekonomik ve jeopolitik nedenlerden dolayı çözümlenmesi gereken “kör düğümü” teşkil ettiğini ifade eden Hrisostomidis, satranç tahtasında Kıbrıs sorunun da bulunduğunu söyledi.
   Hrisostomidis, birçok yeni koşulun lehlerine olduğunu ancak Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın ekonomik zaaflarının ise aleyhlerine olduğunu belirterek, çözüm konusunda baskıların artacağından emin olduğunu ve bu baskıların sadece kendi taraflarına olmayacağını da ümit ettiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 04:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473