banner564

‘Kilit adam’

Alithia, Türkiye Dışişlerri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu’ndan övgüyle söz etti

‘Kilit adam’
banner598

    Rum lideri Nikos Anastasiadis’e yakınlığı ile bilinen Alithia Gazetesi, Sinirlioğlu-Mavroyannis  görüşmesinin “çok iyi gittiği” ve Türk niyetlerine ilişkin, müzakerelerin çok yakında derine girmesi perspektifleri ve bu yönde ciddi ümitler yaratan işaretler verildiği bilgisini aktardı.

   Gazete “Kıbrıs Sorununda Kilit Adam” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nu konu aldı ve Rum yönetiminden, adını açıklamadığı bir kaynağın Sinirlioğlu-Mavroyannis görüşmesiyle ilgili bu gazeteye söylediklerine yer verdi.
Gazete, Sinirlioğlu için, “Ankara’nın Andreas Mavroyannis’le görüşmesi için atadığı adam” ifadesini kullandı.  Sinirlioğlu’nun özgeçmişine de yer veren gazete, “Biyografisi ve tecrübesi, neredeyse Doğu Akdeniz’in enerji haritası” dedi.

   Gazete özetle şunları yazdı:

 

Sinirlioğlu’nun atanmasını tesadüf değil


   “Diplomatlar ve hükümet çevreleri, Kıbrıs sorunundaki müzakereler için Sinirlioğlu’nun atanmasını hiç de tesadüf görmüyor. Diplomatik yaşamı dolayısıyla kilit adamdır çünkü bugün Doğu Akdeniz’le ilgili enerji konularına ve Kıbrıs sorununa müdahil olan ülkelerin başkentlerinden geçti. Ankara’nın, bu sefer ciddi oyun yapmak istediği anlamına gelen iyi bir işarettir.
    İki müzakerecinin, Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis’in Atina ve Ankara’daki çapraz görüşmeleriyle ilgili ağızlar kapalı tutuluyor. Çok önemli olmalarına karşın istişarelerin içeriğinin sızdırılmayacağına ilişkin anlaşma yapıldı.
   Gazetemizin edindiği bilgilere göre, bütün müdahil taraflar tonları düşük tutmaya çalışıyor. Kudret Özersay’ın Atina’ya giderken, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri’yle görüşmeye bavulunda sürprizlerle gittiğini söylediği ancak görüşme sonrasında sürprizlerin ortadan kaybolduğuna vurgu yapılıyor.
   Tam olarak ne olup bittiğini içeriden bilen bir kaynak gazetemize, ilk Sinirlioğlu-Mavroyannis görüşmesinin oldukça iyi gittiğini ve Türk niyetlerine ilişkin, müzakerelerin çok yakında derine girmesi perspektifleri ve bu yönde ciddi ümitler yaratan işaretler verildiğini söylemekle yetindi.
Aynı kaynak, müzakerelerdeki hareket/adımların 1 Nisan itibarıyla yani Türkiye’deki yerel seçimler bittikten ve Türkiye içi ve dışındaki çeşitli yetki merkezlerinden ciddi siyasi saldırılara maruz kalmaya devam eden Tayyip Erdoğan’ın birinci en büyük baş ağrısı geçtikten sonra, gözle görülür olmasının beklendiğini de söyledi.”

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474