banner564

Büyük organizasyon

Gazze’ye yardım konusunu ele almak amacıyla 40’dan fazla ülke temsilcisi yarın Güney Kıbrıs’a gidiyor

Büyük organizasyon
banner598

   Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Gazze’ye yönelik insani yardım koridoruyla ilgili bir sonraki adımların görüşülmesi için 40’dan fazla ülkenin temsilcisinin yarınGüney Kıbrıs’ta buluşacağını belirtti.

   Fileleftheros gazetesinin haberine göre Kombos, gerek mevkidaşlarını bilgilendirirken gerekse yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek uluslararası uzmanların buluşması toplantısında, insani yardımın yola çıkması, taşınması ve dağıtılması ağı, kapasitesinin artırılması ayrıca projenin finanse edilmesi için özel bir fon oluşturulması konularının ele alınacağını belirtti.
Gazze’ye giden ilk yardımın yola çıkması sırasında ortaya çıkan küçük teknik sorunlardan da bahseden Kombos, geçici rıhtımın yapılmasının ABD tarafından ileriye götürüldüğünü, ilk başta düşünülenin aksine   daha erken hazır olabileceğini ifade etti.
   Kombos, Güney Kıbrıs’ın ilk başta bu öneriyi tek başına ileriye götürdüğünü ancak önemli olan noktanın bunun hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.
  Gazze’ye ilk giden ve güvenli bir şekilde dağıtılan ilk sevkiyatın ardından ikinci ve daha büyük sevkiyatın yola çıkmaya dün itibarıyla hazır olduğunu söyleyen Kombos, deneme uygulamasını yaptıklarını, amaçlarının ise Gazze’ye yönelik sevkiyat akışının sistematik ve aşamalı bir şekilde sürdürülmesi olduğundan da bahsetti.
   İsrail’in Gazze’ye uyguladığı deniz ablukasını “Amalthia” girişimi için kaldırdığını belirten Kombos amacın tüm yapıların lojistik olarak geliştirilmesinin devam etmesi olduğunu bu gidişata yönelik  kara ve hava geçişlerinin faydasını görmeyi de sürdürdüklerini ifade etti.
   Bu dönemde yaptıkları çalışmalardan dolayı Mısır ve Ürdün’e teşekkürlerini sunan Kombos, Güney Kıbrıs’ın inisiyatifinin, bu çabalarda tamamlayıcı olduğunu vurguladı.
   ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından verilen desteğin,  projenin hayata geçirilmesinde belirleyici bir unsur olduğunu söyleyen Kombos, büyüyen bir uluslararası insani koalisyonun olduğunu gördüklerini de belirtti.
AB’nin toplantıda yer alıp almayacağı konusundaki bir soru üzerine Kombos, AB’nin zaten insani yardım Genel Müdürlüğünün yetkilileriyle sahada olduğunu ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473