banner564

Çoğu ‘karanlık’ kaldı

Güney Kıbrıs’ta sadece bu yıl içinde 21 bombalı saldırı ve 56 soygun olayı yaşandı

Çoğu ‘karanlık’ kaldı
banner598
Güney Kıbrıs’ta sadece bu yıl içinde toplam 21 bombalı saldırı olayının meydana geldiği ve  bir tanesinin dahi aydınlatılamadığı bildirildi. 
   Fileleftheros gazetesine göre ; bu yıl içinde meydana geen 56 soygun vakasından yalnızca 32’sini aydınlatabildi.
   Rum polisinin en zayıf noktasının kundaklama, kundaklama girişimleri ve bombalamalar olduğunu belirten gazete, çok sayıdaki kundaklama vukuatından yalnızca yüzde 14’ünün aydınlatılabildiğini yazdı.

Yeni cihazlar alınıyor

   Politis gazetesi de, Rum polisine yeni cihazların alınacağını bildirdi. Gazete “akıllı polis” terimiyle ifade edilebilecek teknoloji ürünlerinden birinin; iki saat havada kalabilme, saatte 30 kilometre hıza erişebilme ve termal kamera kullanarak gece takibi de yapabilme kabiliyetine sahip insansız hava aracı (uçak görünümlü) olduğuna dikkat çekti.
   Rum polisi ayrıca, yol ağının izlenmesi, binaların veya VIP kişilerin konuk edildiği mekanların izlenmesi, yangın ve benzeri durumlarda hasar tespiti gibi operasyonel görevlere katkı sağlayacak bir de drone edindi. 22 devriye aracına M-ANPR olarak bilinen elektronik plaka tanıma sistemi yerleştirildi. 360 polis aracına otomatik araç konum belirleme sistemi (AVL) sistemi takıldı. 
Polis 2015’ten beridir, yollardaki “koyu noktalar” ile suçla ilgili yüksek risk bölgelerini analiz ve haritalandırma yapabilen “Coğrafi Bilgi Sistemi” (GIS) kullanıyor. Geniş menzilli ve Hellas-Sat uydusu aracılığıyla canlı görüntü ve ses aktarım sistemi barındıran havadan görsel takip sistemi de bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473