banner564

İki ay hapis cezası verildi

16 yaşındaki Mehmet Bayraktar’ın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili yargılanan sürücü Ahtunç Alpun’un, yaralıyı hastaneye götürmesi hafifletici neden sayıldı

İki ay hapis  cezası verildi
banner598

Güzelyurt’ta 2014 yılının Nisan ayında meydana gelen ölümlü trafik kazası ile ilgili yargılanan sürücü Ahtunç Alpun hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, 16 Nisan 2014 tarihinde Doğancı’da meydana gelmiş ve Ahtunç Alpun yönetimindeki HZ 457 plakalı arabanın çarptığı motosiklette yolcu olarak bulunan 16 yaşındaki Mehmet Bayraktar’ın ağrı yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi sonucu gerçekleşmişti.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın huzurunda görüşülen davada heyet kararını Yargıç Rauf Kürşat açıkladı. Kürşat, sanığın lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirtti. 

En uygun ceza 2 ay hapislik…
Kürşat, sanığın kullanımındaki araç ile yolunda seyrettiği esnada önünde ilerleyen motora çarpması sonucu motorda yolcu olarak bulunan Mehmet Bayraktar’ın yaşamanı yitirdiğini ancak kaza sonrası sanığın olay yerinden kaçmayarak motor sürücü Mehmet Çelik ve Bayraktar’ı aracı ile hastaneye götürdüğünü belirtti. Kürşat, bunun sanık lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Meydana gelen kazada yol durumunun ve motosiklet sürücüsünün de katkı koyduğunu kaydeden Yargıç,  yolun aydınlatmasının olmadığını, motorun hiçbir evrakının bulunmadığını, arka ışıklarının içerisinde ampul olmadığını ve motoru kullanan Mehmet Çelik ile maktul Bayraktar’ın kask takmadığını söyledi. Kürşat, sanığın trafik sicilinin temiz oluşunu,  kaza esnasında süratli araç kullanmamasını da göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, sanığı 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesinin en uygun ceza olduğuna karar verdiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474