banner564

Doğalgazda “ara çözüm” için yeni ihale

Güney Kıbrıs’ın kendi doğalgazını elde edene kadar daha ucuza elektrik üretilmesi için doğalgaz tedarik edeceği, “ara çözüm” olarak adlandırılan süreç için yeni bir ihaleye çıkıldı. Yeni ihaleye göre doğalgaz nakli, 1 Ocak 2016 yılında başlayıp 10 yıllık bir dönemi kapsayacak.

Doğalgazda “ara çözüm” için yeni ihale
banner598
Alithia Gazetesi, DEFA’nın, AB resmi gazetesi ve Rum gazeteleri aracılığıyla, elektrik üretiminde kullanılmak üzere doğalgaz tedarik etmeye yönelik (ara çözüm olarak adlandırılan) ihaleyi Klasbahis ilan ettiğini duyurdu.
Dün yayınlanan,  ihalede DEFA’nın, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 10 yıla kadar doğalgaz tedariki için başlatılan yarışmaya önerilerin sunulması yönünde çağrı yapıldı.
Gazete, ilgilenenlerin, tüm ticari ihtiyaçları ve Vasiliko’ya doğalgaz teslimine yönelik altyapı ihtiyaçlarını (yani doğalgaz tedariki, taşıma ve işleme) da kapsayan geniş kapsamlı öneriler sunması gerektiğini belirtti.
Gazete, Güney Kıbrıs’a doğalgaz nakline yönelik çıkılan ilk ihalede sonuç alınamadığını, çünkü önerilerin çıkarlara aykırı kabul edildiğini anımsattı.
İkinci ihalede Güney Kıbrıs’a doğalgaz tedarik süresinin uzatıldığını, böylece fiyatın da daha iyi olacağını aktaran gazete, şimdiki ihalede 10 yıllığına, iptal edilen önceki ihalede ise 3 yıllığına doğalgaz istendiğini belirtti.
Haberde, DEFA’nın, kazandığı deneyimle üç ay içerisinde ihaleyi kazananı açıklamaya hazır göründüğü de aktarıldı.



Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474