banner564

KDV borcunu ödemeyenlere cezaya destek

Rum Vergi Dairesi KDV Birimi Müdür Yardımcısı Dimitrios Hacikostis, KDV’sini ödemeyenlere cezai kovuşturmalar açılmasının en son önlem olduğunu belirterek, bunun gerekliliğine işaret etti.

KDV borcunu ödemeyenlere cezaya destek
banner598

Fileleftheros Gazetesi, 8 tüzel ve 1 gerçek kişinin Rum Yönetimine borçlu oldukları KDV’leri ödemedikleri için haklarında kovuşturma açılığı ve hapis cezasıyla karşı karşıya bulundukları gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuruda bulunmaları konusunda Hacikostis’in yaptığı değerlendirmeleri aktardı.
Birisinin borcu olan vergisini ödememesi durumunda kurumun yasal işlemlere başlamasının doğal olduğunu ifade eden Hacikostis, bu yasal işlemler arasında KDV birimine borçları olan kişiler ya da şirketlere karşı cezai kovuşturmalar başlatılmasının da bulunduğunu belirtti.
İlgili yasanın değiştirilmesine ve cezai kovuşturmanın kaldırılmasına karşı olduğunu da vurgulayan Hacikostis, Milletvekillerinin bile önlemi, devletin alacaklarını tahsil etmesi açısından “vergi kurumlarının cephaneliğinin bir bölümü” olarak nitelendirdiğine dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474