banner564

Silikiotis Vasiliko’da

AKEL, Rum hükümetini enerji konusunda hızlı kararlar almaya çağırdı

Silikiotis Vasiliko’da
banner598

   Enerji eski Bakanı ve AKEL Polit Büro Pasgol üyesi Neoklis Silikiotis, Rum Hükümetine, Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de enerji kavşağı haline gelmesi için karar alımında hızlanması çağrısı yaptı. Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis de, akaryakıt transit ticareti alanında yatırımlar yapmayı arzulayan yabancı şirketlerle iletişim içerisinde olduğunu söyledi.
  Politis Gazetesi, Silikiotis’in, önceki günVasiliko bölgesindeki VTTV şantiyesini ziyaret ettiğini yazdı.
   Habere göre, burada yaptığı açıklamada, Rum hükümetine Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de enerji kavşağı haline gelmesi için karar alımında hızlanması çağrısında bulunan Silikiotis, özellikle devlet akaryakıt depolama terminalinin yapılmasının gerekliliğine ve doğalgaz sıvılaştırma terminalinin inşasına yönelik nihai kararların alımında acele edilmesi gerektiğine işaret etti.


Lakkotripis yanıt verdi

   Lakkotripis de, Silikiotis’e yanıt olarak yaptığı açıklamada, Hükümetin Vasiliko bölgesiyle ilgili bir Master Planı tamamlamak üzere olduğunu, bu planda gerek Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren akaryakıt ticareti yapan şirketler, gerekse konuya ilgi gösteren yurtdışındaki büyük şirketlerin ihtiyaçları için akaryakıt depolama terminallerinin inşasına yönelik öngörülerin yer aldığına dikkat çekti.
Aynı zamdan Hükümetin, Güney Kıbrıs’ın elverişli coğrafi konumunu değerlendirerek, Güney Kıbrıs’ta akaryakıt terminalleri inşa etmekle ilgilenen, transit istasyon olarak faaliyet gösterebilecek büyük yatırımcılarla sürekli iletişim halinde bulunduğunu söyleyen Lakkotripis, Rum Akaryakıt Rezervleri İdaresi Örgütü’nün (KODAP) Enerji Bakanlığı’nın talebi üzerine Güney Kıbrıs’ın stratejik akaryakıt rezervlerin depolanmasına yönelik geleceğe dair planlarla ilgili bir çalışma sunduğunu da belirtti.

Hollandalı şirketlerin ilgisi

Bu arada, Lakkotripis’in Hollanda’ya yaptığı son ziyarette, akaryakıt depolama ve ticareti alanında faaliyet gösteren iki büyük Hollanda şirketiyle temaslarda bulunduğunu yazan Politis, bu şirketlerin Güney Kıbrıs’a yatırımlar yapmaya yoğun ilgi duyduğunu kaydetti. Gazete, bunlardan birinin Vasiliko ve Moni bölgesindeki toprağın değerlendirilmesi konusunda Rum Başpiskoposluğu ile istişare haline olduğunu aktardı.



Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473