banner564

Güney Afrika’ Yüksek Komiser

Güney Kıbrıs’ın Güney Afrika’ya atanan yeni Yüksek Komiseri Petros Nakuzis, önceki gün Güney Afrika Cumhurbaşkanı Rajkeswur Purryag’a güven mektubunu sundu. Fileleftheros Gazetesi, Nakuzis’in Purryag ile yaptığı görüşmede, Purryag’a Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in selamını ilettiğini ve Purryag’ı Kıbrıs sorunundaki son gelişmelere dair bilgilendirdiğini yazdı. Purryag’ın yaptığı konuşmada da, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileriye götürülmesini dilediği belirtildi.

Güney Afrika’ Yüksek Komiser
banner598


Cezaevi’nde doping ilacı

Rum Merkezi Cezaevi’nde Çevik Kuvvet ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan uyuşturucu aramasında, doping ilacı olduğuna inanılan maddeler bulundu.
Politis Gazetesi, aramalarda uyuşturucu izine rastlanmadığını, ancak 98 adet, doping ilacı olduğuna inanılan hap bulunduğunu belirtti.

Doping ilacı olduğuna inanılan haplar, incelenmek üzere Devlet Laboratuarı’na gönderildi.


Baf ‘taki camiye ek süre


Baf Belediyesi’nin, Baf’taki camiye yasa dışı inşa edilen binaların ortadan kaldırılması için ek süre tanıdığı bildirildi.
Fileleftheros Gazetesi, ek sürenin Rum İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından talep edildiğini yazdı.

Noble Energy taşınmak istiyor

Noble Energy şirketinin, harçları daha Goldenbahis düşük olduğu için Larnaka Limanı’na taşınmak istediği belirtildi.

Noble Energy’nin üssünü Limasol Limanı’ndan Larnaka Limanı’na taşımak için Rum Limanlar İdaresine başvuruda bulunduğunu duyuruan Fileleftheros gazetesi, Limanlar İdaresi’nin başvuruyu mercek altına aldığını, ancak henüz bir karar vermediğini kaydetti.

Gazete, öte yandan Larnaka Limanı’nın bir yandan turistik liman-marina olması için çaba gösterildiğine, diğer taraftan Noble ve bunun gibi şirketlerin Larnaka Limanı’nın kullanılmasına yönelik başvurularının olumlu karşılandığına dikkat çekti.


Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474