banner564

‘Fedarasyon taksime götürür’

Vatandaşlar İttifakı Başkanı Lillikas, Rum halkını korkutuyor

‘Fedarasyon taksime götürür’
banner598
   Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Barış Harekâtı’nın 40’ıncı yıldönümü nedeniyle  partisi tarafından düzenlenen “kınama” etkinliğinde konuştu. Habere göre “Müzakerelerin oluşumunu ve niteliğini değiştirmek istiyoruz” diyen Lillikas, Kıbrıs Türk tarafı ile çözümün “Kıbrıslı Türklerin hak ve özgürlüklerini tesis edecek yönlerinin” müzakere edilmesi, eşzamanlı ve paralel olarak Türkiye’yi, “askeri ve TC kökenlileri geri çekmek ve garantileri ortadan kaldırmak için müzakere masasına oturmak zorunda bırakma” talebini ortaya koydu. 
    Türkiye’nin masaya ancak, reddetmesi halinde büyük bedel ödeyeceğini bilirse oturacağı görüşünü savunan Lillikas, rota değiştirilmesi ve çözüm yolunu açabilecek talepkar stratejiyi bu nedenle istediklerini söyledi. 
   Lillikas, Vatandaşlar İttifakı olarak iki bölgeli iki toplumlu federasyonu istememelerinin nedenini “çünkü böyle bir federasyon örtülü taksime sürükleyecek, serbest yerleşim, mülk edinme haklarını, demokratik seçme ve seçilme haklarını etnik köken temelinde kısıtlayacak” diyerek açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474