banner564

Yargıya gidecek

Başpiskopos Hrisostomos, Kıbrıs Bankası eski hissedarlarıyla ilgili İyilşetirme İdaresinin yaptığı düzenlemeye tepki gösterdi

Yargıya gidecek
banner598
   Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, büyük hissedarı olduğu Kıbrıs Bankası’nın (Bank of Cyprus) hakkında yapılan yeni düzenlemelere tepki gösterdi.
   Fileleftheros “Kıbrıs Bankası Eski Hissedarları Haklarını Arayacak” başlıklı haberinde, Başpiskopos Hrisostomos’un “Halkı toplu mücadeleye, hatta mitinge çağıracağız” şeklindeki açıklamasına yer verdi. 
   “Kıbrıs Bankası Eski Hissedar Birliği Başkanı” sıfatıyla konuşan Hrisostomos “Bizim önerimiz, tahvil sahiplerinin ellerindeki her 1 Euro’luk tahvil için bir hisse, yani 582 milyon adet 1 Euro’luk hisse almaları gerektiğidir. Geriye kalanlar Kıbrıs Bankası’nın eski hissedarlarına aittir. Bu şekilde eski hisseler İyileştirme İdaresi’nin yaptığı gibi yüzde 99 değil yüzde 30 oranında tıraşlanacak” dedi.

Halk kitlesel dava açacak

   Birlik Genel Kurulu’nun gelecek Pazartesi günü toplanarak, üyelerini hak arayışı yöntemleri hakkında bilgilendireceğini söyleyen II. Hrisostomos “Halkı kitlesel davalar açarak, Başkan Anastasiadis’in de karışmasıyla çiğnenen haklarını geri almakta kararlılık göstermeye çağıracağız, gerekmesi halinde mitingler de düzenleyeceğiz” dedi. 
    Hrisostomos “Kıbrıs Bankası İyileştirme Makamı tarafından mevduat sahipleri aleyhine çok kötü yönetildi. Hisseler haksız yere aşırı tıraşlandı, tahvil ve hisse sahipleri sıfırlandı” ifadesini kullandı. Hrisostomos, Laiki’nin Acil Likidite Fonu’na (ELA) olan 9,1 milyar Euro’luk vereceğinin “Kıbrıs Bankası”na aktarılması kararını, Yunanistan’daki şube ağının da Euro Bölgesi’ni kurtarmak için 1,8 milyar Euro’ya satılmasını da şikayet etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474