banner564

Gerilim peşinde

AKEL Lideri Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in sınır kapılarını kapatma düşüncesinde olduğunu açıkladı

Gerilim peşinde
banner598
  Rum Komünist AKEL Partisi lideri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastsaiadis’in, sınır kapılarını kapatma düşüncesinde olduğunu açıkladı. Kiprianu “Anastasiadis,  Gayrı Resmî Siyasi Parti Başkanları Konseyi’nde,  KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarını kapatma olasılığını inceleyeceğini söyledi” dedi.
   Haravgi gazetesi “Başkan Barikatları Kapatma Olasılığını İnceliyor….Anastasiadis bunu  Siyasi Parti Başkanları Toplantısında Bizzat Söyledi” başlıklı haberinde, Kiprianu’nun Rum tarafında yayın yapan “Astra” radyosunun “Horis Oria” (Sınırsız) isimli programında halkın bilmediği bu düşünceyi açıkladığını yazdı.
   Habere göre Kiprianu, sözde  sosyalist EDEK’in çeşitli talepler ortaya koymasının tesadüf olmadığını belirterek “çünkü Başkan Anastasiadis, siyasi parti başkanları toplantısı sırasında, yatıştırmak için, barikatları kapatma olasılığını açık bırakacağını  vaat etti” dedi.

Yemekli buluşmaya tepki

   Bu arada EDEK  ile Ekologlar, Anastasiadis’in, yeni bir müzakere sürecine, hatta yemekli toplantıya katılmamasını istedi. Alithia gazetesine göre, Ekologlar tarafından yapılan açıklamada  “müzakerelerin yeniden başlaması iki liderin sosyal görüşmesine neden gerek olsun?” denldi.
   Alithia’ya göre Rum Sözcü Prodromos Prodromu da “AKEL’in müzakere prosedüründeki durağanlıkla ilgili endişesini anladığını ancak  “tez değişikliğine dair eleştirilerinin adresinin yanlış olduğunu” savundu. 
   Anastasiadis’in bu dönemde BM Genel Sekreteri’ne üç mektup göndererek müzakerelerin BM Genel Sekreterliği tarafından konulan parametreler çerçevesinde yeniden başlaması gereğini gündeme getirdiğini de ifade eden Prodromu, Anastasiadis’in, kabul etmesi halinde Cumhurbaşkanı Akıncı ile sosyal görüşme yapabileceğini de ekledi.
   Prodromu Anastasiadis’in  “müzakere değil ama çoğu zaman hedef şaşırtan aleni açıklamalarla karşılıklı mesaj vermeyi durdurmak için sosyal nitelikli görüşmeye hazır olduğunu BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elisabeth Spehar’a tekrarladığını da söyledi.
   Prodromos Prodromu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Kıbrıs sorunundaki prosedürle ilgili açıklamasını yorumlarken “Sayın Akıncı, BM parametrelerinin reddedilmesi gerektiğini söyleyenlerden farklılaştı, bu memnuniyet verici. Ancak müzakerelerin yeniden başlamasını mümkün kılacak bir açıklama önem taşıyacak. Müzakerelerin başlaması için Türk ihlal ve meydan okumalarının sonlanması şarttır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473