banner564

Gözler ‘Glafkos’ta

Güney Kıbrıs, 10’uncu parseldeki sondaj sonuçlarını bekliyor

Gözler ‘Glafkos’ta
banner598

   Güney Kıbrıs için yarından itibaren, enerjiyle ilgili kritik günlerin başlayacağı bildirildi.
    Fileleftheros gazetesi, yarından itibaren 10 gün içerisinde, “Glafkos” hedefindeki sondaj çalışmasının sonuçlarıyla ilgili ilk görüntünün oluşacağını ve Rum Hükümeti ile Noble Energy şirketi arasındaki, “Afrodit” yatağından Mısır’daki doğalgaz sıvılaştırma terminaline doğalgaz ithaliyle ilgili anlaşmada yapılacak değişikliklerle ilgili çalışmanın tamamlanacağını yazdı.
   Gazete, Rum Hükümeti’nin, TOTAL şirketinin ENI şirketiyle 8’inci parselde araştırma yapılması anlaşmasına müdahil edilmesini kabul etme prosedürünün bugünlerde tamamlanması gerektiğini de kaydederken, 7’inci parseldeki hakların TOTAL-ENİ konsorsiyumuna devriyle ilgili müzakerelerin de bu hafta tamamlanacağını belirtti.
   “Glafkos” hedefindeki sondaj çalışmasının birkaç gün içerisinde tamamlanacağını aktaran gazete, hava koşullarının sondaj takvimini etkilediğini yazdı.
   Şu ana kadarki verilerin olumlu olduğunu ve önemli gelişmeler olacağına dair iyimserliğin arttığını kaydeden gazete, çok hassas bir aşamada bulunulduğunu ve 72 saat içerisinde, sondaj gemisinin programlanmış derinliğe ulaşacağını belirtti.
   Haberde, sonuçların gelen haftanın başında açıklanabileceğine işaret edildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473