banner564

Gündemde IŞİD de vardı

Malta ve Karadağ Dışişleri Bakanları güneyde temaslarda bulundu

Gündemde IŞİD de vardı
banner598
   Malta Dışişleri Bakanı George W. Vella ile Karadağ Dışişleri Bakanı Igor Luksiç Güney Kıbrıs’a giderek, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasuldis ile görüştü.
   Fileleftheros gazetesi, ilk olarak Malta Dışişleri Bakanı Vella ve Kasulidis’in ikili bir görüşme gerçekleştirdiğini, ardından Luksiç’in de katılımıyla üçlü görüşme yapıldığını belirtti. Bakanların daha sonra ortak basın toplantısı düzenlediklerini yazdı.
   Kasulidis ile Vella’nın dün gerçekleştirdikleri görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, Kıbrıs sorunu, göç, IŞİD ve diğer bazı konuları da ele aldıklarını belirten gazete, üçlü görüşmenin ardından Güney Kıbrıs ile Karadağ arasında örgütlü suç ve terörizmle mücadeleye ilişkin bir anlaşma imzaladığını duyurdu.
   Kasulidis, bu tip bir anlaşmanın hali hazırda Malta’yla 1999 yılından beridir mevcut olduğunu belirtirken, AB sürecinde Karadağ’a yardımcı olacaklarını vurguladı.
   Karadağ Dışişleri Bakanı Luksiç de AB sürecine ilerleme konusunda Malta ve Güney Kıbrıs’ın her alandaki destekleri için teşekkürlerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474