banner564

BES basın toplantısı düzenledi

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Ulus Arpalıklı, bazı yönetim kurulu üyeleri ve eylem başlatılan Yenierenköy Belediyesi’nden işçi temsilcilerinin katılımıyla BES lokalinde basın toplantısı düzenledi.

BES basın toplantısı düzenledi
banner598
Toplantıda Arpalıklı, mali denetçi Sayıştay’ın üzerine düşen görevi yapmadığı için, belediyelerin mali krize sokulmasından sorumlu olanlardan hesap sorulamadığını savundu.
Arpalıklı yaptığı konuşmada, 2012 ve 2013’te BES tarafından LTB’deki mali kriz dolayısıyla düzenlenen eylemlerde, 77 BES mensubu LTB çalışanının eylemlerdeki bazı fiillerinden dolayı yargılanmakta olmasına rağmen, LTB’deki mali krizin sorumluları hakkında henüz bir işlem yapılmamasını eleştirdi.
Arpalıklı, yargılanmakta olan BES mensuplarından 27’sinin Savcılık tarafından Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasının istendiğini de savundu.
Lefkoşa Türk Belediyesi ile ilgili raporun açıklanması için Sayıştay’a çağrıda, raporların açıklanmaması halinde eylem uyarısında da bulunan Arpalıklı, Sayıştay kurumunun görevini yapmadığından belediyelerin aşırı borç altına girmesine neden olan kişilerden hesap sorulamadığını da öne sürdü.
Sendika Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya ise, belediyelerin aşırı borçlanmasının önüne geçilmesi hedefiyle geçirilen Kamu Finansmanı ve Borç Yönetimi Yasası’ndan dolayı bugün belediyelerin borçlarını yapılandıramadığını savundu. Yalınkaya, hükümet ortaklarının seçim öncesi belediye katkı payını arttırma ve bazı yasal düzenlemeler için söz vermesine rağmen sözlerini yerine getirmediğini belirtti. 
Yalınkaya, Belediyelerin 17’sinin toplam İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta borçlarının 150 milyon TL’yi aştığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473