banner564

İstihdam sorunu çözülecek

KTOÖD heyeti ile görüşen Sucuoğlu, Türkiye ile imzalanacak protokolde engelliler için ciddi açılımların olduğunu söyledi

İstihdam sorunu çözülecek
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye ile imzalanacak protokolde engelli vatandaşlar için ciddi açılımlar olduğunu belirtti.
Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) Başkanı Günay Kibrit ve bazı yetkilileri kabul etti.
Verilen bilgiye göre, KTOÖD Başkanı Kibrit kabulde yaptığı konuşmada,  engellilerin sorunlarının aşılması için koordinatör bakanlık olarak Çalışma Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışma arzusunda olduklarını söyledi.
Günay Kibrit, ülkede 650 engellinin istihdam beklediğini, 2006’dan beri kamuda engelli istihdamının yapılmadığını ve engellilerin istihdama hazır hale getirilmesi için mesleki donanım ve beceri kazandıracak sertifikalı eğitim programlarının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kibrit, Sanayi Odası ve Ticaret Odası ile yürütülen proje kapsamında 20 engellinin takı tasarımı eğitimi aldığını kaydetti ve benzer projelerin hayata geçirilmesi için Bakan Sucuoğlu’ndan destek talep etti. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında, Türkiye ile imzalanacak protokolde engelli vatandaşlar için ciddi açılımlar olduğunu ifade etti. 
Sucuoğlu, hükümetin, engelli vatandaşların kamuda istihdamı ve kamuda çalışan engellilerin baremlerinin düzenlenmesi ile ilgili yaşadıkları sıkıntıların çözümü için adım atacağını ifade etti. 

Yaşlılara gereken önem verilecek
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu  Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği yetkilileriyle görüştü.  
Sucuoğlu önlerinde  Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği arasında yaşlı bakım evi yapılması ile ilgili imzalanan  bir protokol bulunduğunu belirtti. Arazi konusunda son aşamaya gelindiğini kaydeden Sucuoğlu, maddi imkânlar ölçüsünde ellerinden gelen tüm hizmeti vereceklerini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473