banner564

Veliler de öğrenciler de heycanlıydı

Devlet Kolejlerine giriş sınavlarının ilk aşaması 7 sınav merkezinde dün yapıldı

Veliler de öğrenciler de heycanlıydı
banner598

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kolejlere giriş sınavının (KGS) ilk ayağı dün 7 farklı sınav merkezinde aynı anda yapıldı. İki oturumda yapılan sınavlara yaklaşık bin 700 ilkokul 5’inci sınıf öğrencisi katıldı. Velilerin daha kaliteli ve İngilizce ağırlıklı eğitim verdiği için tercih ettikleri kolej giriş sınavlarının ikinci aşaması 10 Mayıs ve final aşaması ise 7 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Oldukça sakin ve olaysız geçen kolej sınavlarında veliler oturumlar arasında sınava giren çocukları ile görüşemedikleri için tepki gösterdi. Veliler çocukların sınav arasında ihtiyaçları olduğunu ve çocuklar ile görüşemeyeceklerinin Mobilbahis kendilerine sınav öncesi bildirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Dün yapılan Kolej Giriş sınavı ile ilgili bazı velilerin ve sınava giren öğrencilerin görüşleri şöyle oldu;

 

Tülay Sarıkaya (Veli)

Çocuğa baskıya gerek yok, biz çocuğumuzu bu sınavlarla ilgili hiç zorlamadık. Sınavlarla ilgili herhangi bir özel ders veya özel hazırlık yapmadık. Çocuğumuzu dersten ders koşturtmadık, bu sınavda başarılı olsa da olmasa da bizim çocuğumuz. Çocuğumuz sınava girerken oldukça rahattı, sınava giren tüm öğrencilere başarılar diliyorum.

 

Bahattin Tosun (Veli)

Çocuğum herhangi özel bir eğitim alarak bu sınava girmedi. Herhangi bir zorlama yok, bu ülkedeki kültürü bozmaya gerek de yok. Bunu başarmak zorundasın diye herhangi bir baskı yapmadık. Bizde baskıcı bir kültür yok. Başarır veya başarmaz çocuk bizim çocuğumuz.

 

Musa Meniz (Veli)

Çocuğumuz bu sınava bir dersaneye giderek hazırlandı. Ancak kesinlikle herhangi bir baskı yapmadık. Tabi kolejlerde eğitim daha iyi olduğu için girerse kendisi için daha iyi olur. Ama giremezse de Dünya’nın sonu değil.

 

Ayşe Varlı (Veli)

Çocuğum okulda aldığı eğitimle bu sınava girdi. Zaten okuldaki dersleri çok iyi olduğu için de ihtiyacı yoktu. Sınava girerken heyecanlı değildi, ancak sabahleyin buraya gelip diğer çocukları gördüğü zaman biraz heyecanlandı.

 

Mehmet Kansel (Veli)   

Çocuğumuzu bu sınav için en iyi şekilde hazırladık. Ancak bunu başarman lazım, mutlaka bu okullara girmen lazım diye bir baskı yapmadık. Ben ülkedeki tüm okulların ayni eğitim kalitesinde olmasını çok isterdim. Bu olsaydı çocukları bu yaşta biribirleri ile yarıştırmazdık.

 

Selim Özmenek (Veli)

Çocuğum bu sınav için dışarıdan destek aldı. Ancak bu destek son dönemde oldu. Çok fazla iddialı değiliz. Çocuğa herhangi bir baskı yapmadım, zaten sınava da çok rahat girdi. Sınava giren tüm çocuklara başarılar dilerim.

 

 

Süleyman Artuk (Öğrenci)

Sorular oldukça kolaydı, rahatlıkla yaptım. Sınav öncesi ve sınavda hiç heycanlanmadım. Önüzmüzde iki sınav daha var, onlara da elimden geldiği kadar iyi hazırlanmaya çalışacağım.

 

Erdoğan Suay (Öğrenci)

Sınav süper geçti, en fazla sosyalden zorlandım ama onları da yaptım. Sınav öncesi çok heyecanlandım ama sınava girdikten sonra bu heyecan geçti.

 

Yasemin Ezel (Öğrenci)

Sınav çok güzel geçti, zorlandığım sorular oldu ama onları da yaptım. Benim hedefim Türk Maarif Kolejine girmektir, bunun için de diğer iki sınava da çok iyi hazırlanacam.

 

Ali Nevruzov (Öğrenci)

Ben Türkmenistan’dan geldim, sınav iyi geçti ama İngilizce ve matematik sorularında zorlandım. Sınava girerken çok heycanlandım, inşallah başarılı olurum.

 

Olcan Karakaya (Öğrenci)

Sınav çok iyi geçti, sınav boyunca oldukça rahattım. Zorlandığım pek fazla soru yoktu.

 

İsa Kansel (Öğrenci)

Sınavım iyi geçti, matematik sorularında biraz zorlandım. Bu girdiğim ilk sınav olduğu için biraz heycanlandım ama yine de sınavım iyi geçti.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 02:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474