banner564

Güneyde ırkçılık yükselişte

Anastasiadis’in partisi DİSİ’nin oylarının ELAM’a kaymakta olduğu bildirildi

Güneyde ırkçılık yükselişte
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in onursal başkanı olduğu iktidardaki DİSİ partisinde oyların, terör örgütü ELAM’a kaymakta olduğu bildirildi.

   Haftalık Kathimerini gazetesi, DİSİ’nin AP adaylarından milletvekili Eleni Stavru’nun geçtiğimiz günlerde Grivas’ın mezarını ziyaret ederek burada çektiği fotoğrafları “Kıbrıs, Yunanistan, Enosis” başlığıyla sosyal medya hesabından paylaştığına dikkat çekti. 
   Haberde, bu paylaşım üzerine “DİSİ’nin halkçı ve muhafazakar sağ mı yoksa büyük liberal kanat mı olduğu” ezeli sorusunun gündeme geldiği, parti yönetiminin ise “her ikisi de birlikte var olabilir. Çok seslilik ve demokrasi var” cevabını verdiği belirtildi.
   Parti tarafından yapılan bir araştırma, DİSİ’nin 2016 genel seçimlerinde aldığı oylardan yüzde 2,5’inin ELAM’a kaydığını gösterdi. Bu, Anastasiadis’in müzakere masasındaki yeni fikirleriyle de bağlantılı görülüyor ve bu durumun, seçmeni ELAM’ınki gibi çok daha net bir tez arayışına ittiği değerlendiriliyor.
   DİSİ içerisinde, oyların ELAM’a kayması dışında, AKEL’in Niyazi Kızılyürek’i aday listesine alarak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in icraatları ve Stavru’nun açıklamaları nedeniyle partiden uzaklaşıyor görünen liberal seçmeni kazanabilir mi endişesi de yaşanıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474