banner564

Harita ikinci aşamada

Rum Hükümet Sözcüsü, İsviçre’de öncelikle toprak kriterlerinin belirleneceğini açıkladı

Harita ikinci aşamada
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, iki lider arasında Mont Pelerin’de derinlemesine Toprak kriterlerinin ele alınacağını açıkladı.
   Hristodulidis, kriterlerin, uzlaşma olması durumunda, bunun bir haritaya taşınacağını belirtti.  
   Kriterler üzerinde anlaşmaya varılmaması durumunda haritanın olmayacağını belirten Hristodulidis, kriterlerin, iade edilmesi gerekli olan oran, kıyı şeridi konuları, kültürel ve dini anıtlar konuları, ne olursa olsun iade edilmesi gerektiğini düşündükleri bazı bölgeler şeklinde olduğunu ifade etti. 
   Hristodulidis bu kriterler üzerinde anlaşmaya varılmaması durumunda, o zaman İsviçre’deki müzakerede sorunla karşılaşılacağını da savundu. 
   Kıbrıs’ta şu anda 4 başlığın ele alındığını ifade eden Hristodulidis, İsviçre’deki görüşmelere, Mülkiyet ile ilişkili olarak öncellikle ele alınması için ayrıca iki konunun bağlantılı olması nedeniyle, yeni bir başlık olan Toprak konusunun eklendiğini söyledi. 
   Hristodulidis, doğal olarak tüm konularda açık boyutların bulunduğunu, kamuoyu önünde de dile getirilen belirli hedefleri başarmak için Toprak konusunda müzakereye ne şekilde yaklaşacaklarını çok iyi bildiklerini de ifade etti. 
   Alithia gazetesine göre Hristodulidis açıklamasında, dile getirilen endişeleri de yanıtladı.
   Hristodulidis, Kıbrıs Türk tarafının mevcut aşamaya Güvenlik ve Garantiler konusunu dahil etme girişiminde bulunmasının göz ardı edilmesinin mümkün olmadığını, bununla birlikte önemli olan noktanın, diğer tarafın ne arzuladığının değil kendi taraflarının ne yapacağı olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473