banner564

Her alanda işbirliği

Anastasiadis, Türk dostu olduğu iddia edilen Şeyh Abdullah’ı da büyüledi

Her alanda işbirliği
banner598
 Rum lideri Nikos Anastasiadis, Mısır, Lübnan, Ürdün, Kuveyt ve Katar’dan sonra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan’ı da büyüledi. 
   Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Şeyh Abdullah, doğal gaz başta olmak üzere, Anastasiadis ile birçok konuyu ele alarak, işbirliğini ilerletme sözü verdi.
   Fileleftheros gazetesi  “BAE Dışişleri Bakanı Doğal Gazla İlgili Deneyimlerimizi Kıbrıs’la Paylaşalım” başlıklı haberinde Şeyh Abdullah’ın, Rum Dışişleri Bakanı Yuannis Kasulidis’le birlikte ortak basın toplantısı düzenlediğini yazdı.
   Habere göre Şeyh Abdullah “BAE, doğal gaz alanındaki deneyimlerini Kıbrıs ile paylaşmak arzusundadır. Şirketlerimizden bazılarını, Kıbrıs’taki fırsatları incelemeye teşvik etmek istiyoruz” ifadesini kullandı. BAE’nin, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kaynakları Federasyonu’na ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, Güney Kıbrıs’ın güneş, rüzgar ve jeotermik eneri alanında da büyük perspektifleri olduğunu söyledi.

Limasol Limanı’nın işletmesi

   Kasulidis ise Limasol Limanı’nın ticari faaliyetlerinin (işletme) “DP World” BAE şirketine verilmesiyle ilgili iki ayrı anlaşma yaptıklarını, hidrokarbonların da, yenilenebilir enerjinin de BAE şirketleriyle işbirliği alanı olduğuna, ilaveten turizm, yatırımlar ve finans hizmetleri konularında da ortak çalışmalar yapılabileceğine işaret etti.
   Bu arada Şeyh Abdullah, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le de birlikte BAE büyükelçilik konutunun açılışını yaptı.
   Habere göre Anastasiadis, BAE’nin Rum tarafında büyükelçilik açma kararını Güney Kıbrıs-BAE ikili işbirliğini daha da güçlendirmede etkin rol oynayacak bir “dönüm noktası” diye niteledi.
   Alithia haberi “Kıbrıs-BAE İlişkileri Güçleniyor… Birleşik Arap Emirlikleri’nin Lefkoşa’daki Büyükelçilik Konutu Dün Açıldı… Başkan Anastasiadis, İlişkilerimizde Yeni Bir Başlığa Damga Vuruyor Dedi” başlığıyla aktardı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473