banner564

Çiftçi öfkeli

Önder Sennaroğlu ve ekibine istifa çağrısı yapan Kelle, haziranın ilk haftasına kadar sorunları çözülmezse Tarım Bakanlığı’nı yıkacaklarını iddia etti

Çiftçi öfkeli
banner598
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, dün düzenlediği basın toplantısında, Çiftçiler Birliği’nin her zaman üreticilerin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceklerini dile getirerek, üreticilerin haklarını arayacaklarını ve bunu da hükümetin göreceğini söyledi.
Hüseyin Çavuş Kelle, Tarım Bakanı’nı ve ekibini istifaya çağırdı.
Kelle, “haziran ayının ilk haftasına kadar sorunlarına çözüm bulunmaması halinde Başbakanlık veya Meclis önünde eylem yapmaya değil Tarım Bakanlığı’nı yıkmaya gideceklerini” söyledi.
Birlik, üreticilerin, Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) fiyat açıklamadan arpalarını tüccarlara teslim etmemesi çağrısı da yaptı.
 “Tarım Bakanı’nın üreticileri birkaç tüccara peşkeş çekmek istediğini” ileri süren Kelle, ürünlerinin 50 kuruşa ellerinden alınmaya çalışıldığını, üç ay sonra da kendilerine yeniden fahiş fiyata satılacağını iddia etti.
Tarım Bakanlığı’nın, tüm uyarılara rağmen göreve geldiği ilk günden beri yanlış yapmaya devam ettiğini savunan Kelle, Toprak Ürünleri Kurumu’nun birçok görev zararı olduğunu ileri sürdü. 


“Fondaki 30 milyon TL yerinde yok”
Arpa- buğday fonunda 30 milyon TL olduğunu ileri süren Kelle, “ Bu 30 milyon TL’yi aldılar, yerine koymadılar. Yani bu 30 milyon TL’yi yerine koymuş olsalardı, bugün üretici 40 bin ton arpasını peşin ödenebilecek durumda olacaktı. Fakat bu 30 bin TL yerinde yoktur” şeklinde konuştu.

“Emekçinin değil tüccarın partisi…”
Tarımda hangi sorunun çözüldüğünü, hangi stratejinin belirlendiğini, hangi tarım master planının yapıldığını ve bütünlüklü tarım politikasını ne zaman hayata geçirmeyi düşündüklerinin açıklanmasını da talep eden Kelle, “Bu yıl ürünün olgun olmasına rağmen Tarım Bakanı’nın bu arpayı almayı bile beceremediğini, tüccarlarla çalışmaya alıştığı içindir. Bugün hükümette olan partilerin ve Bakanlar Kurulu’nun üreticiyi göz ardı edip parti misyonlarını göz ardı edip işçinin emekçinin partisi olan hükümet görüyoruz ki artık emekçinin partisi değil tüccarın partisi olmuştur. Bu bizim için en üzücü olanıdır ve bunu şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474