banner564

2015 çözüm yılı olsun

Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret eden Meclis Başkanı Siber, bir de dilekte bulundu

2015 çözüm yılı olsun
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, dün Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret ederek görevinde başarı diledi.
Akıncı ziyaretteki konuşmasında, 1968’de başlayan müzakere sürecinin 2015’te sonuçlandırılması için iki tarafın da politik kararlılık ve irade göstermesinin zamanının geldiğini vurguladı.
Akıncı, müzakere sürecinde, Meclis ve sivil toplum örgütleriyle interaktif bir diyalog kuracağını ve ilk fırsatta bunun yapılacağını söyledi.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le Ledra Palace Otel’deki yemeği “iyi başlangıç” diye niteleyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sonunun da iyi olmasının önemine işaret etti.
Resmi ilk buluşmalarının Cuma gün olacağını hatırlatan Akıncı, her adımda halkı bilgilendireceğini söyledi ve adanın her iki tarafındaki basının da sürece olumlu katkı yapması çağrısında bulundu.

Siber bazı hatırlatmalarda bulundu
Siber ise oluşan iyimser havaya işaret ederek, bu yılın Kıbrıs sorununun çözümlendiği bir yıl olması temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı’nın YÖDAK, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Ombudsman atamadaki yetkilerine işaret eden Siber, tüm bu kurumların demokratik ve şeffaf yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi.
Siber, Cumhurbaşkanı Akıncı ile yakın çalışmalar sürdüreceklerine de inanç belirtti.

Akıncı’nın kabulleri
Öte yandan, dün Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’ndan bir heyet Engelliler Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etti.
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ziyaretlerinde engellilerin sorunlarından oluşan dosyayı Akıncı’ya sundu.
Akıncı ise, Engelliler Haftasının engellilerin sorunlarını daha iyi anlamaya çalışmak, devletin onlara yapabileceği katkıları, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılması gerekenleri değerlendirmek, yanlış yapılanları gözden geçirmek için iyi bir vesile olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca, Engelliler Haftası dolayısıyla Günay Kibrit başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği heyetini kabul etti. 
Görüşmede konuşan Kibrit, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdikleri ziyarette, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya engellilerin yaşadığı sıkıntılar ile engelliler için olması gerekenler hakkında bilgi aktaracaklarını söyledi. 

Tümer: ODTÜ’lü olarak gurur duyuyoruz
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kabul ettiği diğer bir isim olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK) Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer konuşmasında Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da ODTÜ mezunu olduğunu anımsatarak, “Bir ODTÜ’lü olarak sizin Cumhurbaşkanı olmanızdan gurur duyuyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Tümer’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473